Ihančeva je v predlogu zapisala, da je podjetje insolventno, hkrati pa obljubila, da bosta poročilo o finančnem položaju in poslovanju ter načrt finančnega prestrukturiranja poslana naknadno. Prav slednji naj bi omogočil, da bo podjetje postalo kratkoročno in dolgoročno plačilno sposobno. Upnikom je ob tem obljubila, da jim bodo s potrjenim predlogom prisilne poravnave zagotovljeni boljši pogoji za poplačilo terjatev, kot če bi Vinag šel v stečaj.

Mariborsko okrožno sodišče je vodstvo Vinaga že pozvalo, da v 15 dneh po prejemu sklepa predloži potrebno dokumentacijo ter založi začetni predujem v višini 1782 evrov. Če predlagatelj začetka postopka prisilne poravnave tega ne bo storil, bo sodišče predlog zavrglo in izdalo sklep o stečaju.

Nekoč pomembno mariborsko vinarsko podjetje z vinsko kletjo pod mestnim središčem ima že nekaj časa hude likvidnostne težave. V podjetju, ki ima skoraj leto dni blokirane račune, so v začetku aprila v stečaj že pahnili hčerinsko družbo Vinag Sadjarstvo, v začetku maja pa tudi podjetje Vinag Vinogradništvo.

Vinag se je v težavah znašel zaradi padca prodaje in slabih letin, pa tudi velike naložbe v novo klet v Košakih. Pred leti je podjetje pristalo v rokah Lea Ivanjka, zasebnega partnerja Ihančeve, ki je imel z družbo velike načrte. Nekatere njegove poslovne poteze pa bodo očitno za družbo usodne, zlasti posli v zvezi s poskusom prevzema Večera.