Sedanjim članom nadzornega sveta mandat poteče 30. aprila, novi nadzorniki, ki bodo funkcijo opravljali od prvega maja letos do 30. aprila 2017, pa so postali Martin Klauzer, Mariya Lerch, Franco Andreetta, Giuseppe Verrascina, Heinz Karl Tschiltsch in Francesco Slocovich.

Na skupščini banke so sicer sprejeli načrt razvoja in temelje poslovne politike za tekoče leto po predlogu uprave banke. Delničarji so se seznanili tudi s poročilom nadzornega sveta glede letnega poročila banke za leto 2013 ter s prejemki članov uprave in članov nadzornega sveta, ki so jih za opravljanje nalog v banki prejeli v poslovnem letu 2013, so še navedli v sporočilu za javnost.

Unicredit Banka Slovenija je lani ustvarila 39,2 milijona evrov izgube po davkih, potem ko je v letu 2012 poročala o 1,1 milijona evrov dobička. Izgubo gre pripisati visoki rasti oslabitev in rezervacij.

Oslabitve za posojila in rezervacije za garancije in druge zunajbilančne zaveze so lani dosegle 59,8 milijona evrov, kar je bilo 131,5 odstotka več kot v 2012. Te številke vključujejo že tudi rezultate pregledov bank. Poleg tega je banka oslabila tudi za 19,5 milijona evrov kapitalskih naložb, od česar je večina odpadla na slabitev delnic Mercatorja.