Sod so od februarja začasno vodili Peter Ješovnik, Igo Gruden in Nada Drobne Popovič. Uprava je tako danes sklenila tudi sporazum o prenehanju mandata z Ješovnikom in Grudnom, ki ostaneta v delovnem razmerju do izteka njunega začasnega mandata, t.j. do 6. avgusta. Drobne Popovičeva pa bo ostala še naprej zaposlena na Sodu.

Člani nadzornega sveta in uprave so se zavezali, da bodo skrbno, odgovorno in strokovno opravljali naloge in dolžnosti iz svojih pristojnosti, in storili vse, da v delo obeh organov ne bo političnega in interesnega vmešavanja. Naslednja seja nadzornega sveta je predvidena za 15. maj, so še sporočili s Soda.

Za zamenjavo uprave Soda pod Kuntaričevim vodstvom se je takratni nadzorni svet odločil, ker uprava ni hotela mimo zakona preklicati februarske skupščine Telekoma Slovenije, na kateri so delničarji odločali o imenovanju novih članov nadzornega sveta in izplačilu vmesnih dividend.

Vlada se je nato 18. aprila odločila odpoklicati člane nadzornega sveta Soda in imenovala nove. Novi nadzorniki so poleg Zorna postali še Roman Dobnikar, Samo Lozej, Nives Cesar, Stane Seničar in Aleksander Mervar.

Člane nadzornega sveta Soda, ki do ustanovitve Slovenskega državnega holdinga upravlja s celotnim premoženjem države, v vlogi skupščine ustanoviteljice in edine delničarke države imenuje vlada.