"Natančne ocene škode še nimamo, a lahko že rečem, da bo ta škoda nekje v območju med petimi in desetimi milijoni evrov," je na današnji novinarski konferenci v Ljubljani, sicer namenjeni predstavitvi lanskih poslovnih rezultatov, povedal predsednik uprave Telekoma Rudolf Skobe.

Predvsem gre za škodo na nadzemeljskem fiksnem omrežju Telekoma Slovenije, na mobilnem omrežju je bilo manj škode. "Mobilno omrežje je imelo določen čas izpada na določenih baznih postajah, ampak kar se tiče mobilnega omrežja, smo že vzpostavili stanje, kot je bilo pred ujmo," je dejal.

Na fiksnem omrežju pa bo sanacija daljša, precej kilometrov tras je namreč popolnoma uničenih. Telekomove ekipe so od začetka februarja ves čas na terenu in napake na fiksnem omrežju odpravljajo, vseeno pa je še danes nekaj tisoč uporabnikov, ki jim storitev ne zagotavljajo.

"Razumemo, da so uporabniki, ki so odrezani od storitev, predvsem televizije in dostopa do interneta, prikrajšani, hkrati pa jih prosimo za razumevanje. Jamčimo, da vlagamo vse napore, da bodo čim prej dobili takšne storitve, kot so jih naročili," pravi Skobe.