Minister meni, da je Premogovnik Velenje pomemben tako iz gospodarskega kot tudi iz energetskega vidika. Pomembno se mu zdi tudi uravnoteženo delovanje premogovnika, ki se odraža v socialnem čutu za zaposlene, razvojni viziji in skrbi za prihodnost, so sporočili iz premogovnika.

Ministra s sodelavci je sprejel predsednik uprave Milan Medved in jim predstavil delovanje družbe, projektne in razvojne aktivnosti ter mednarodno sodelovanje. Poudaril je, da premogovnik kot tehnološko visoko razvito podjetje tudi med strateškimi cilji opredeljuje modernizacijo proizvodnje premoga, ki bi prispevala k boljšim in varnejšim delovnim razmeram ter večji ekonomski in ekološki sprejemljivosti - tako z vidika proizvodnje kot z vidika porabe energije.

Medved je poudaril, da premogovnik deluje na nekaterih ključnih razvojno-raziskovalnih projektih, sofinanciranih s strani evropskih skladov, ki podpirajo visok tehnološki razvoj. Svoje delovanje širijo v jugovzhodno regijo, Slovaško, Gruzijo, na Pacifik, v Turčijo, kjer so prisotni z lastnim znanjem, tehnologijo in opremo.