S&P je v torek bonitetno oceno Slovenije znižal za eno stopnjo z A na A-, vendar pa je obete iz negativnih spremenil v stabilne. Agencija je posledično znižala oceno tudi Triglavu, ker skladno s svojo metodologijo ugotavlja zmanjšano zmožnost države, da zagotovi izredno pomoč skupini Triglav kot družbi v njeni večinski lasti, če bi jo ta potrebovala.

Agencija je sicer ocenila, da bo skupina Triglav ostala stabilna in bo letos okrepila svoj kapitalski položaj ter ohranila stabilne rezultate poslovanja. Zato je skupni bonitetni oceni, ki je zdaj enaka samostojni bonitetni oceni skupine Triglav, podelili pozitivno srednjeročno napoved, so sporočili iz Triglava.

»Skupina Triglav dokazuje, da je s svojo kapitalsko trdnostjo in zanesljivim tržnim položajem sposobna ublažiti negativne učinke neugodnih gospodarskih in finančnih razmer v Sloveniji. Kljub znižanju bonitetne ocene, vezane na boniteto največjega lastnika, nam S&P priznava, da ob nadaljnjem uresničevanju poslovnih ciljev zavarovalnica lahko ponovno pridobi višjo bonitetno oceno. To nenazadnje nakazuje tudi samostojna bonitetna ocena Triglava,« je novico pospremil predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Matjaž Rakovec.