V Trimo Investmentu so zapisali, da omenjena dokapitalizacija predvideva dva kroga. V prvem bodo imeli priložnost družbo dokapitalizirati obstoječi delničarji z denarnimi vložki, v drugem pa določeni upniki družbe s stvarnimi vložki. Med temi so navedli družbo Trimo, Unicredit banko Slovenije, Novo Ljubljansko banko in Probanko.

Slednja je sicer po poročanju medijev avgusta unovčila zavarovanja in v Trimo Investmentu zasegla 31,3-odstotni delež, na skupščini, ki je v podjetju potekala konec avgusta, pa so njegovi lastniki sklenili, da bo treba družbo poslovno, finančno in lastniško prestrukturirati.

Poslovni dogodki in revidirana poročila Trimo Investmenta pa kažejo, da je družba lani ustvarila skupni prihodek v znesku nekaj več kot 14,47 milijona evrov in ga glede na predhodno leto povečala za 31 odstotkov.

Čeprav je družba iz poslovanja dosegla dobiček v znesku nekaj manj kot 847.000 evrov, pa je celotni poslovni izid izkazoval izgubo v znesku blizu 840.000 evrov. Zaradi izgube, ki je posledica previsokih finančnih odhodkov, visokih stroškov obresti in odhodkov zaradi izvedenih finančnih inštrumentov, pa je imel Trimo Investment konec preteklega leta za nekaj več kot 942.000 evrov negativnega kapitala.

Zaradi navedenega bodo morali družbo prestrukturirati, letos pa jo bodo skupaj z družbama Trimo in srbskim Trimo Inženjeringom vključili v celovit proces finančnega prestrukturiranja, ki ga izvajajo z bankami upnicami.