Na skupščini so bili prisotni delničarji z 42,4 odstotka delnic.

Izplačilo 1,61 evra na delnico

Colarič je predstavil rezultate in povedal, da so bili že tradicionalno dobri, njihova dobičkonosnost pa boljša kot pri konkurentih. Poudaril je, da ne podpira nasprotnih predlogov glede višjih dividend umika lastnih delnic in spremembe statuta. V Krki pripravljajo novo petletno strategijo, ki predvideva tudi nekoliko višjo zadolženost, ki bi jo lahko uporabili za organsko rast, prevzeme ali izplačilo višjih dividend. Strategija bo predvidoma sprejeta novembra.

Predstavniki delničarjev so sprejeli predlog za izplačilo 1,61 evra bruto za delnico. Gre za nasprotni predlog Colariča, ki se praktično ne razlikuje od predloga uprave, le da upošteva večje število lastnih delnic. Krka je namreč po sklicu skupščine še kupovala lastne delnice.

Za revizorja izbrali Ernst & Young

Zahteva hrvaških bank Hypo bank in Splitska banka, v kateri bi iz statuta brisali omejitev, po kateri mora vsak posameznik za pridobitev več kot 20-odstotnega lastniškega deleža pridobiti soglasje nadzornega sveta, za pridobitev več kot 25-odstotnega deleža pa soglasje skupščine delničarjev, ni bila sprejeta.

Sprejet tudi ni bil nasprotni predlog bank za umik sklada lastnih delnic, s čimer bi Krka izgubila možnost, da lastne delnice kot del kupnine uporabi pri morebitnih prevzemih ali strateških povezavah.

Za revizorja je bila imenovana mednarodna revizorska hiša Ernst & Young.

O tem je konec maja v Dnevniku pisal že Matjaž Polanič: Hrvaški banki v spopad z upravo Jožeta Colariča