Kot je še zapisano v prevzemni ponudbi, objavljeni na spletni strani Ljubljanske borze, Slovenska odškodninska družba (Sod) sicer v tem prevzemu deluje usklajeno s pozavarovalnico kot prevzemnikom, vendar pa ni prevzemnik po tej prevzemni ponudbi.

Pozavarovalnica Sava ima skupaj s Sodom že v lasti 99,67 odstotka delnic Zavarovalnice Maribor, potem ko sta nedavno Novi Kreditni banki Maribor (NKBM) nakazali še preostali del kupnine za 51-odstotni delež Zavarovalnice Maribor, o katerega nakupu sta se dogovorili decembra lani. Zanj sta odšteli 65 milijonov evrov. Pozavarovalnica Sava sicer namerava odkupiti tudi Sodov delež, ki znaša 39,21 odstotka.

V ta namen se bo družba dokapitalizirala, predvidoma za 55 milijonov evrov. Ravno danes se je začelo vpisovanje novih delnic - po ceni sedem evrov jih lahko najprej vpisujejo obstoječi delničarji, v nadaljevanju pa jih bodo ponudili najprej malim vlagateljem, zatem pa še povabljenim, velikim in institucionalnim vlagateljem.

Postopek prevzema Zavarovalnice Maribor naj bi bil končan še letos. Sledila bo integracija Zavarovalnice Maribor v skupino Sava Re, ki si v letu 2013 obeta povečanje zbranih premij nad 418 milijonov evrov ter čisti dobiček v višini med 30 in 33 milijoni evrov. Do leta 2017 naj bi se obseg zbranih premij povečal že na 570 milijonov evrov.