Ringu zelena luč za prevzem Heliosa

Avstrijski Ring International oziroma njegova hčerinska družba Remho Beteiligungs je včeraj dobil zeleno luč Agencije za varstvo konkurence (AVK) za prevzem Heliosa. AVK je namreč odločil, da je koncentracija med Heliosom in premazniško divizijo avstrijske skupine skladna s pravili konkurence, zaradi česar ji ne bo nasprotoval. Ring je s konzorcijem največjih lastnikov pogodbo za nakup večinskega deleža Heliosa sklenil že pred dvema mesecema, ponudbo za prevzem pa bo objavil, ko bo prejel vsa potrebna soglasja uradov za varstvo konkurence na trgih, kjer poslujeta obe družbi.

V Polzeli prihodnji teden do decembrskih plač

Uprava Polzele pod vodstvom Karmen Dvorjak se je s podjetniškim sindikatom včeraj dogovorila, da jim bo družba do konca prihodnjega tedna izplačala razliko do decembrske plače. Okoli 300 zaposlenih je namreč dobilo le 455 evrov decembrske plače, brez potnih stroškov in malice.

Jutri začetek proizvodnje v Papirnici Radeče

Jutri bo po dveh letih predvidoma ponovno stekla proizvodnja na papirnem stroju v Papirnici Radeče, ki jo je pred kratkim kupil dubajski Emkaan Investements. Kot je včeraj povedal predstavnik družbe Igor Rakuša, so pogovore s 67 delavci, ki jih bodo zaposlili v prvi fazi, opravili že minuli teden, trenutno pa pripravljajo pogodbe o zaposlitvi.

V Integralu zavrnili posebno revizijo

Malim delničarjem tržiškega avtobusnega prevoznika Integral na včerajšnji skupščini ni uspelo z imenovanjem posebnega revizorja. Zahteval ga je nekdanji direktor in 20-odstotni lastnik Drago Gril, vendar je proti predlogu glasoval Alpetour, ki ima v lasti skoraj 70 odstotkov vseh delnic. Pod drobnogledom bi se znašli posli Integrala z njegovim večinskim lastnikom. Zaradi upadanja prihodkov v obdobju od leta 2007 dalje in povečevanja izpostavljenosti do Alpetoura namreč Gril sumi, da Integral izčrpavajo.

Nov prokurist NFD DZU

Aleš Gabrijelčič, ki je v preteklosti sodeloval tudi z gibraltarskim skladom Alpe-Adria Balkan Fund, je pred kratkim postal novi prokurist družbe za upravljanje NFD DZU. To je pred kratkim kupila istanbulska finančna skupina Neta Yatirim, ki pa še čaka na soglasje Agencije za trg vrednostnih papirjev.

Kenda prodaja delnice KDD

Družba Goldinar, ki je v lasti nekdanjega člana uprave Istrabenza Srečka Kende, je družbi Finses prodala nekaj manj kot tri odstotke delnic Centralne klirinško depotne družbe KDD. Lastnik družbe Finses je nekdanji član uprave Primorskega finančnega centra Interfin Damir Šešet, ki po novem obvladuje že skoraj deset odstotkov lastništva KDD.

»Dovoliti moramo, da nekatere banke propadejo«

»Dovoliti moramo, da nekatere banke propadejo,« je za britansko izdajo Financial Times včeraj poudarila predsednica nadzornega odbora enotnega nadzornika pri Evropski centralni banki Daniele Nouy. Prepričana je, da njihovo združevanje z drugimi finančnimi institucijami ni nujno najboljša rešitev.

Pripravila Matjaž Polanič in STA