Klet Bistrica v rokah Solidarnosti

Leto dni po tem, ko jo je iz stečajne mase Zvona Dva Holdinga odkupilo skrivnostno srbsko podjetje, je družba Klet Bistrica dobila novega lastnika. Podjetje Pacific Orchids je svoj 100-odstotni delež v Kleti Bistrica prodalo invalidskemu podjetju Solidarnost iz Ljutomera, ki je v lasti Jerneja Štuheca.

Pink Si z novimi solastniki

Podjetje Pink Si, ki sodi pod okrilje srbskega poslovneža Željka Mitrovića in slovenski televiziji TV 3 Medias zagotavlja produkcijo, ima nove solastnike. V skladu s potrjeno prisilno poravnavo so do skoraj 15 odstotkov lastništva prišla podjetja PVG, Agencija Medias in Media System iz Nemčije.

Banki ne bi nadzirali Gratela

Gorenjska banka in Abanka nista več članici upniškega odbora Gratela. Prva je izstopila, ker ni imela interesa aktivno sodelovati v prisilni poravnavi, druga pa je podala izjavo, da nima odprtih terjatev do družbe. Namesto njiju je sodišče v upniški odbor imenovalo podjetji Teleg-M in GML.

Mitol z višjimi dividendami

Delničarji Mitola so potrdili predlog za izplačilo 560.000 evrov dividend oziroma 2,1 evra bruto na delnico.

Fersped s prokuristom

Družba Fersped, ki je v 97,5-odstotni lasti Slovenskih železnic (SŽ) in je v procesu finančne sanacije, je dobila novega prokurista. Na položaj je bil imenovan Tomaž Kraškovic, sicer pomočnik generalnega direktorja za področje ekonomike na SŽ.

Heldom v likvidaciji

Družba Heldom, prek katere imajo sedanji in nekdanji vodilni kadri Heliosa v lasti 3,1 odstotka Heliosovih delnic, je od prejšnjega tedna tudi uradno v likvidaciji. Za upravitelja je bil imenovan Peter Zupan.

Rigler nadzornik vrhniške komunale

Občinsko Komunalno podjetje Vrhnika ima novega nadzornika. Za enega od šestih članov je bil imenovan Boštjan Rigler, donedavni vodja direktorata za infrastrukturo na ministrstvu, ki ga je vodil Zvonko Černač. Zamenjal je Marka Kocjančiča.

Upniki potrdili prisilno poravnavo

Upniki podjetja Vel kabel, ki se ukvarja s trgovino na debelo z elektromaterialom, inštalacijsko opremo in kabli, so z ustrezno večino potrdili prisilno poravnavo.

Jenko med največje lastnike Salusa

Vodja gospodarsko-finančnega sektor v Salusu Gregor Jenko je prek družbe Jenfin kupil osem odstotkov delnic Salusa, ki so na borzi vredne nekaj manj kot dva milijona evrov.

Valant bi nadziral NFD

Bivši predsednik uprave NFD Holdinga Stanislav Valant in Rolando Krajnik sta na NFD Holding poslala zahtevo za razširitev dnevnega reda skupščine, na kateri bodo delničarji odločali tudi o njunem imenovanju v nadzorni svet holdinga.

Pripravil Tomaž Modic