V Iskratel vložila četrt milijona evrov

Nekdanja glavni direktor Iskratela Andrej Polenec in prvi finančnik Metod Zaplotnik sta tik pred novim letom povečala lastniški delež v največjem proizvajalcu telekomunikacijske opreme pri nas. V komanditno družbo FinTel Holding, ki je nekaj več kot 17-odstotni lastnik Iskratela in so jo ustanovili zaposleni, sta vložila 128.530 evrov oziroma 100.500 evrov. S tem sta pridobila sploh največja deleža. Že prej sta bila lastnika podjetja Fintel, ki opravlja vlogo komplementarja.

NLB nad Branka Plešinca

Nova Ljubljanska banka (NLB) skuša prek sodišča zaseči premoženje podjetniku Branku Plešincu iz Mengša, znanemu po vprašljivih poslih z občino Komenda. Med drugim mu hoče NLB odvzeti podjetje Candor, ki je imelo v preteklosti manjšinski delež v Poslovni coni Komenda, danes pa je brez vrednejšega premoženja. V Plešinčevi lasti je bilo tudi podjetje Hades Trgovina, ki bi moralo zgraditi Center Komenda, zaradi spornega poroštva pa se je župan Komende Tomaž Drolec znašel na zatožni klopi in bil nedavno tudi obsojen. Koliko Plešinac dolguje NLB, ni znano.

Roman Moškotevc okrepil kapital podjetja Ahac

Roman Moškotevc, ki je sredi lanskega leta prevzel zdravi del propadlega CM Celje, družbo VOC, je pred novim letom izvedel dokapitalizacijo svojega krovnega podjetja Ahac. Kapital podjetja iz Šentjurja, ki se ukvarja z veleprodajo pijač, je povečal za dva milijona evrov. Večino zneska je zagotovil kar Ahac iz lastnih sredstev, del pa Moškotevc v obliki blagovne znamke Droga.

Tušmobil proti izbrisu Voduškove družbe

Sodišče je ustavilo postopek izbrisa podjetja Novi Info TV Vladimirja Voduška iz sodnega registra brez likvidacije. To je nekaj časa služilo izdajanju televizije Info TV, dokler niso poslov prenesli na drugo podjetje. Sodišče je začelo izbris, ker podjetja ni našlo na uradnem naslovu, vendar se je pritožil Tušmobil. Trdi, da mu Voduškov Novi Info TV dolguje določena sredstva.

Iskra Pro izgubila dva večja družbenika

Iz lastništva podjetja Iskra Pro iz Kranja, ki izdeluje stroje in naprave, namenjene avtomatizaciji proizvodnih procesov, sta pred dnevi izstopila dva večja družbenika. Damijan Hafner in Klemen Jelovčan sta prodala vsak po devetodstotni delež. Odkupila ju je kar Iskra Pro. V lastništvu podjetja ostaja 12 drugih družbenikov.

Pripravil Tomaž Modic