Banka Celje z 214-milijonskimi oslabitvami

Banka Celje je lani ustvarila 126,3 milijona evrov čiste izgube, potem ko je oblikovala za 214 milijonov evrov dodatnih oslabitev in rezervacij. Izguba je tako petkrat višja kot predlani, ko je znašala nekaj manj kot 25 milijonov evrov. Bilančna vsota banke je konec lanskega leta znašala 1,8 milijarde evrov, potem ko je bila konec leta 2012 pri 2,3 milijarde evrov. Gre za kar 20-odstotno zmanjšanje. Delničarji bodo sicer danes odločali o dokapitalizaciji v višini najmanj 160 milijonov evrov.

Za Braneta Goršeta predlagali 12 let zapora

V sojenju v zadevi Hidro Koper so včeraj na koprskem okrožnem sodišču zaključili dokazni postopek, tako da so prišle na vrsto zaključne besede. Tožilka Barbara Milič Rožman je za Braneta Goršeta predlagala enotno kazen 12 let zapora in denarno kazen v višini 2800 dnevnih zneskov. Tožilka predlaga zaporno kazen tudi za vse tri soobtožene.

Vlada z ukrepi za gospodarsko rast

Vlada je včeraj sprejela program ukrepov za gospodarsko rast in nova delovna mesta za obdobje 2014-2015. Vsebuje 10 sklopov ukrepov, ki se deloma že izvajajo, deloma pa se uvajajo na novo, med njimi pa so razdolžitev podjetij, dostop do financiranja, podpora izvozu, izboljšanje poslovnega okolja.

Agrokor do ruskega denarja

Hrvaški Agrokor, ki poskuša prevzeti Mercator, je včeraj v Moskvi najel 600 milijonov evrov sindiciranega posojila pri ruski Sberbank, s katero je podpisal memorandum o razumevanju in sodelovanju.

V Nafti Petrochem danes o nadaljnji stavki

Zaposleni v lendavski Nafti Petrochem so včeraj izpeljali osemurno opozorilno stavko. Predlog vodstva o izplačilu plač in prispevkov so zavrnili, o nadaljevanju stavke pa bodo odločali danes.

Mimović in Petrič ne priznavata krivde

Nekdanja vodilna v Cestnem podjetju Ljubljana (CPL) Ranko Mimović in Stanko Petrič na včerajšnjem predobravnavnem naroku nista priznala krivde za očitana kazniva dejanja goljufije in protipravne pridobitve 2,2 milijona evrov. Bivši lastnik CPL Mimović je od januarskih kriminalističnih preiskav v priporu, zadnji direktor CPL Petrič pa v hišnem priporu.

Američani po preostale delnice Fotone

Potem ko je kupila slabih 81 odstotkov delnic Fotone, je ameriška družba The Gores Group (po novem Fotona Holding) objavila prevzemno ponudbo za odkup preostalih delnic, ki jih še nima v lasti. Za delnico ponujajo 28,16 evra.

Belinka-Belles z novim direktorjem

Marko Vresk je novi direktor podjetja Belinka-Belles, ki je v lasti Heliosa in se ukvarja s proizvodnjo kemičnih izdelkov. Na vodilnem mestu je zamenjal Zdravka Krempla.

Pripravila Tomaž Modic in STA