Veliko zanimanje za nakup Elana

Na poziv za zbiranje ponudb za dokapitalizacijo in nakup večinskega lastniškega deleža v begunjskem Elanu je do ponedeljkovega izteka roka prispelo več kot deset nezavezujočih ponudb. Uprava Elana ocenjuje, da bi moral biti prodajni postopek končan v prvi polovici prihodnjega leta.

Mihajlović prvi nadzornik Intereurope

Na včerajšnji prvi seji nadzornega sveta Intereurope so nadzorniki za svojega predsednika izvolili Igorja Mihajlovića, nekdanjega prvega nadzornika Zavarovalnice Triglav, za njegovo namestnico pa Nevijo Pečar.

Bruselj za dodatno znižanje stroškov gostovanja v tujih omrežjih

Evropski komisarji so se v Strasbourgu složno zavzeli za nov telekomunikacijski paket, ki je označen kot najbolj ambiciozen v 26 letih reform na telekomunikacijskem trgu. »Digitalna revolucija«, kot so poimenovali paket komisarji, meri k poenostavitvi birokratskih opravil za podjetja in nižjim stroškom za potrošnike. Med drugim predvideva ukinitev premij za dohodne klice med potovanjem znotraj EU, in to s 1. julijem prihodnje leto.

Pripravila Jan Bratanič in STA

Verizon na trge po 49 milijard dolarjevAmeriški telekomunikacijski velikan Verizon Communications želi financirati prevzem 45-odstotnega deleža Verizon Wireless s pomočjo rekordne izdaje 49 milijard dolarjev obveznic. Verizon Communications, ki ima v lasti 55-odstotni delež prevzemne tarče, bo britanskemu gigantu Vodafone v zameno za preostali delež nakazal 58,9 milijarde dolarjev v gotovini, 60,2 milijarde dolarjev v lastnih delnicah in pet milijard dolarjev v obliki zadolžnic.Napihnjen nepremičninski balon v BrazilijiProfesor z Univerze Yale Robert Schiller, ki je napovedal pok nepremičninskega balona v ZDA, je svoj analitični pogled usmeril v Brazilijo. Obseg hipotekarnih kreditov v bančnem sistemu se je v šestih letih do konca letošnjega junija povečal za kar osemkrat na 345,7 milijarde realov (okoli 115 milijard evrov). Cene stanovanjskih nepremičnin v Sao Paulu so se medtem od začetka leta 2008 do danes povečale za 181 odstotkov, v Riu de Janeiru pa za kar 225 odstotkov, torej več kot dvakrat hitreje, kot so rasle cene najemnin.