Od 16,26 milijona evrov lanskega bilančnega dobička bo sicer 15,07 milijona evrov ostalo nerazporejenega, je danes, kot so potrdili v upravi CGP, sklenila skupščina delničarjev.

Delničarji so upravi in nadzornikom družbe podelili razrešnico za preteklo leto, v nadzorni svet pa so kot nadomestnega člana, ki zastopa interese delničarjev, imenovali Martina Gosenco. Njegov mandat bo potekel takrat kot drugemu članu nadzornega sveta oz. 29. januarja prihodnje leto.

Skupščina je za člana nadzornega sveta, ki zastopata interese delničarjev, njun štiriletni mandat pa se začne 30. januarja prihodnje leto, ponovno imenovala Vesno Južna, sicer soprogo od Darija Južne, in omenjenega Gosenco. Za pooblaščeno revizijsko družbo za tekoče leto pa so delničarji imenovali revizijsko družbo Dinamic iz Novega mesta.

Ljubljansko okrožno sodišče je lastniku družbe CGP Južni po priznanju krivde za očitana kazniva dejanja zlorabe položaja in pranja denarja 1. julija prisodilo 21 mesecev zaporne kazni, ki jo bo prestal z opravljanjem družbeno koristnega dela, ter plačilo stranske denarne kazni v višini 1,3 milijona evrov. Družbi CGP pa mora vrniti 4,5 milijona evrov.