V indeksu se je do zdaj spremenil le tečaj delnic Zavarovalnice Triglav, ki je ob dobrih 38.000 evrih prometa do zdaj izgubil 1,14 odstotka.

Vrednost ostalih delnic v indeksu se še ni spremenila, trguje pa se s Krkinimi, Petrolovimi in Telekomovimi.

Med ostalimi delnicami v prvi kotaciji se je do zdaj spremenil le tečaj Intereuropinih, ki se je ob 2780 evrih prometa zvišal za 5,26 odstotka.

Z delnicami Luke Koper, kjer naj bi danes nadzorniki sprejemali pomembno odločitev o novem predsedniku uprave, se še ni trgovalo.

Evropske borze v nov teden s padci indeksov

V Veliki Britaniji je danes borzni parket zaradi poletnih bančnih dni zaprt, za Evropo in ZDA pa pomembnejših objav gospodarskih kazalcev ni napovedanih.

Edini napovedani večji dogodek je prihod predstavnikov trojke posojilodajalcev - Evropske komisije, Evropske centralne banke (ECB) in Mednarodnega denarnega sklada (IMF) - v Lizbono, kjer bodo opravili redno revizijo položaja portugalskega gospodarstva.

Nekaj pozornosti je bilo medtem že namenjene napovedi grškega finančnega ministra Janisa Sturnarasa, da bi se lahko Grčija na dolžniške trge vrnila v drugi polovici prihodnjega leta.

Ker pa tudi pomembnejših korporativnih objav danes ne bo, kakšnih večjih pretresov na borzah ni pričakovati, poročajo tuje tiskovne agencije.

Indeks najpomembnejših podjetij Eurostoxx 50 je trenutno pri okoli 2809 točkah, kar je 0,59 odstotka manj kot ob koncu trgovanja v petek.

Indeks DAX na borzi v Frankfurtu je na ravni 7384 točk oz. 0,31 odstotka pod petkovo zaključno vrednostjo. Pariški CAC 40 se je znižal za 0,75 odstotka na okoli 4039 točk, na Otoku pa se, kot omenjeno, danes ne trguje.

Milanski FTSE Mib je doslej nazadoval za 1,80 odstotka, dunajski ATX pa za 0,68 odstotka. Züriški SMI je medtem pridobil 0,18 odstotka.

Azijske borze so večinoma sklenile v zelenem. Tokijski indeks Nikkei je sicer zdrsnil za 0,18 odstotka, a so ostali pomembnejši indeksi sklenili z rastjo.

Hongkonški indeks Hang Seng se je okrepil za 0,65 odstotka, šanghajski osrednji indeks za 1,90 odstotka, seulski Kospi pa za 0,95 odstotka. Sydneyjski All Ordinaries je šel navzgor za 0,23 odstotka, tajvanski osrednji indeks pa za 0,28 odstotka.