Med drugimi zmagovalci Katrinine zgodbe so gradbeniki, kot je D.R: Horton, in proizvajalci gradbene opreme. Vprašanje pa ostaja, ali bodo posledice Katrine ustavile dosedanjo politiko ameriške centralne banke, ki je od 30. junija lani postopoma zviševala obrestne mere za četrtino odstotka. Centralna banka se trenutno sooča s pritiski, med drugimi tudi kongresa, da bi zaradi katastrofalnih posledic Katrine ustavila dvigovanje obrestnih mer. Vprašanje je, ali bo banka dala prednost politiki ali ekonomiji.

Zmagovalec indeksa Dow Jones v zadnjih dveh tednih je Caterpillar Inc (+9,66 odstotka), proizvajalec gradbenih in drugih strojev, saj je Katrinino opustošenje odprlo nove priložnosti za prodajo takšne opreme. Delnice Chirona (+25,84 odstotka), proizvajalca cepiv, so poskočile po špekulacijah, da bo Novartis zvišal ponudbeno ceno za prevzem. Novartisovo zadnjo ponudbo 40 dolarjev za delnico je Chiron ocenil kot nezadostno. Nakup Chirona bi omogočal Novartisu vhod na trg cepiv, njegova vrednost pa bo v prihodnjih dveh letih zrasla do 10 milijard dolarjev.

General Motors je zdrsnil po objavi avgustovskih rezultatov o prodaji avtomobilov. Prodaja avtomobilov je padla za 13 odstotkov, trg pa je pričakoval 9-odstotni padec prodaje. Prodaja Forda je zrasla za 6 odstotkov avgusta, DaimlerChryslerja za 5,1 odstotka, medtem ko so trije največji japonski proizvajalci avtomobilov močno povečali prodajo: Toyota za 14 odstotkov, Honda za 23 in Nissan za 15 odstotkov. General Motors se skupaj z Delphijem (-29,07 odstotka), proizvajalcem avtodelov, bori z delavskim sindikatom glede znižanja stroškov. Poleg tega Delphiju grozi bankrot, če se ne bo uspel dogovoriti s sindikatom o znižanju stroškov. Pogajanja so v teku in za zdaj kaže, da se bodo hitro končala.