Za nove člane nadzornega sveta Peka so bili danes imenovani Slavko Despotovič, Milivoj Samar, Alenka Podbevšek in Uroš Pivk. Pet od šestih članov dosedanjega nadzornega sveta je namreč prejšnji teden podalo odstopne izjave, ker kot predstavniki lastnikov družbe od samih lastnikov pol leta niso dobili ključnih informacij glede družbe.

Skupščina je danes sprejela tudi sklep, da nadzorni svet v roku dveh tednov preveri insolventnost Peka, ki ima sicer že od 21. maja s strani davčne uprave blokiran račun. Uprava družbe pa ima do 21. junija čas, da pripravi načrt finančnega prestrukturiranja, ki je v grobem že izdelan.

Lastniki so se danes odločili tudi, da bodo imenovali posebnega revizorja zaradi preveritve določenih poslov predvsem v Srbiji, ki so povezani z obratom v srbskem Knjaževcu.

S sklepi današnje skupščine sicer lastniki Peka ne rešujejo trenutnega težkega položaja družbe, ki ji že več mesecev primanjkuje obratnih sredstev za nadaljevanje proizvodnje.

"Če je skupščina z današnjem dnem in z imenovanjem novega nadzornega sveta storila korak k reševanju Peka, situacije v družbi in zaposlenih, potem sem z njo zadovoljen," je izid skupščine za STA komentiral predsednik uprave Peka Janez Sajovic.