Po za nekatere spornem postopku, ki je pripeljal do imenovanja Gašparja Gašparja Mišiča za novega predsednika uprave Luke Koper, je Luka na predlog Slovenske odškodninske družbe (Sod) za 7. oktober sklicala skupščino, na kateri naj bi delničarji odločali o predlogu Soda za zamenjavo vseh šestih članov nadzornega sveta Luke Koper, ki zastopajo kapital, vključno s predstavnico koprske občine Sabino Mozetič.

Medtem je s položaja odstopil predsednik nadzornega sveta Dino Klobas, ki je pri tem navedel pritiske, ki jih je doživel po imenovanju Gašparja Mišiča.

Da usoda Gašparja Mišiča in preostalih nadzornikov vendarle ni zapečatena, pa je v svojih izjavah v začetku tega tedna nakazal sam prvi mož Soda Tomaž Kuntarič. Ta je med drugim dejal, da je treba umiriti strasti in upoštevati vse deležnike, tudi zaposlene in lokalno skupnost, ter da morajo nadzorniki upoštevati vsa morebitna tveganja. Program Gašparja Mišiča za vodenje Luke Koper je ocenil kot dobrega, je pa dodal, da je to tudi edini program, ki so ga videli.

Današnjo izredno sejo je župan Popovič sklical tik pred zdajci oz. v sredo, kar je zbudilo negodovanje v vrstah opozicijske Oljke, saj da ni bilo jasno, o čem bodo svetniki danes pravzaprav odločali.