»Pokazal in dokazal bom, da so se mnogi motili o meni«

Obenem vse prosi, naj mu dovolijo voditi Luko Koper toliko časa, kolikor mu bo pač namenjenega. Želi si, da bi jo lahko popeljal do boljših poslovnih rezultatov v dobro vseh deležnikov.

Ne glede na dogodke v prihodnjih dneh meni, da je tudi mesec dni dovolj časa zato, da se dokaže. »Računam pa na petletni mandat, kajti pokazal in dokazal bom, da so se mnogi motili o meni, predvsem pa tisti, ki so v vseh predhodnih primerih kadrovali in jim v primeru Luke Koper ni uspelo, so pa zato izkoristili slovensko politiko in v hipu duševne zmedenosti naredili veliko korakov ter z njimi škodovali tako slovenski politiki kot Luki Koper,« je dejal Gašpar Mišič pred vstopom v upravno stavbo.

Gašpar Mišič je še izrazil željo, da se politika ne bi vmešavala v vodenje Luke: »Želim si, da bi politika razmišljala drugače. Absolutno lahko trdim, da nisem bil politično nastavljen, kar se pa dogaja danes, bom lahko politično odstavljen.« V tem primeru je napovedal prijavo dogajanja na OECD.

Klobas danes odstopil

Primopredaja še ni zaključena, saj je gradivo obsežno, po besedah Gašparja Mišiča pa naj bi našli že več nepravilnosti.

»Utemeljeni so vsi pomisleki tako javnosti kot moji osebni, da je marsikaj treba urediti, razčistiti, tako s pravnega, delovnopravnega kot tudi z moralnega vidika,« je dejal novi predsednik uprave Luke Koper.

Napovedal je, da bo po nekaj tednih dela in reviziji o izsledkih obvestil nadzorni svet in javnost.

Možno, da bo delal le mesec dni

Lahko se zgodi, da novi predsednik uprave ne bo imel s kom podpisati pogodbe, saj je prvi Luke nadzornik Dino Klobas danes odstopil. Že v četrtek pa je svojo odločitev, da odstopa z mesta člana uprave, sporočil Marko Rems. Gašpar Mišič ima tako pooblastila za delo, njegov mandat se začenja 7. septembra. Mogoče pa je, da bo Gašpar Mišič delal le mesec dni, saj je izredna skupščina napovedana 7. oktobra, ki ga lahko razreši oz. imenuje nov nadzorni svet, ki bi lahko nato imenoval novo upravo družbe.

Danes je zaposlenim poslal poslovilno pismo tudi dosedanji predsednik uprave Bojan Brank. Ob zahvali za dobro sodelovanje vsem sodelavcem se je dotaknil tudi očitka nadzornega sveta, da ni bil sposoben tvornega sodelovanja z lokalnim okoljem.

Vzpostavitev nujno potrebnega dialoga

»Naj zapišem, da tvorni monolog in prikimavanje monologu ni eno in isto. Jasno mi je, da odprt kanal komunikacije Luke Koper z Ankaranom vsem v koprskih sobanah moči ni bilo všeč,« je zapisal Brank.

Novemu predsedniku uprave zato svetuje, naj opravi pot »na desni breg Rižane in vzpostavi nujno potreben dialog«.

Preberite še:

Gašpar Mišič danes prevzema vodenje Luke Koper