Kot je razvidno iz prevzemne ponudbe, danes objavljene v časniku Delo, ima prevzemnik že zdaj v lasti 234.481 delnic družbe Iskra Telekom Holding, kar znaša 90,87 odstotka. Prevzemna ponudba se tako nanaša na preostali, 9,13-odstotni delež v ciljni družbi. Iskratel praga uspešnosti ponudbe ne navaja.

Iskratel je namero za prevzem objavil 11. januarja. Družba Iskra Telekom Holding iz Kranja je delniška družba, katere glavna dejavnost je drugo podjetniško in poslovno svetovanje. Njene delnice so razdeljene na navadne delnice z oznako ITHR. Z njimi se ne trguje na Ljubljanski borzi.

V začetku lanskega septembra je bila skladno s skupščinskim sklepom izvedena zamenjava prednostnih delnic z oznako ITHP za redne delnice z oznako ITHR z izbrisom 86.014 prednostnih delnic ter vpisom dodatne količine 86.014 rednih delnic.

Iskra Telekom Holding je sicer največji lastnik Iskratela. To je postal leta 2009, ko je nemški Siemens izstopil iz lastništva kranjskega proizvajalca telekomunikacijske opreme in rešitev. Družbeniki oziroma menedžerji Iskratela so takrat poplačali 47,7-odstotni delež Siemensa in združeni v Iskra Telekom Holding ob Gorenjski banki postali njegovi osrednji lastniki.