Predsednik uprave skupine Impol Jernej Čokl je ob sklenitvi pogodbe z NKBM izrazil zadovoljstvo, da je banka kot finančni partner prepoznala potencial investicije. V Impolu so lani zaključili investicijo v povečanje livarniških zmogljivosti, za kar so že pridobili tudi okoljevarstveno dovoljenje.

"Investicija nam omogoča načrtovano povečanje obsega poslovanja. V letošnjem letu se je povpraševanje po naših izdelkih še dodatno povečalo nad načrtovani obseg, saj so se tržne razmere izboljšale. Z namenom, da bi zadostili potrebam naših kupcev, smo se morali usposobiti z dodatnimi finančnimi sredstvi za dolgoročno financiranje obratnega kapitala. Tako bomo lahko nadaljevali s kakovostnejšim uresničevanjem svojih poslovnih ciljev in pridobivanjem novih kupcev," je namen posojila pojasnil Čokl.

Impol je vodilni slovenski proizvajalec aluminijastih izdelkov in eden največjih slovenskih izvoznikov, ki je z ustrezno poslovno politiko tudi v času krize uspel ohraniti dobro poslovanje. Lani je skupina ustvarila za 464 milijonov evrov prihodkov, ob tem pa zabeležila za okoli 13,7 milijona evrov dobička. Za letos načrtujejo podobne prihodke in dobiček pred obdavčitvijo v višini 16 milijonov evrov.

Da so v sklenjenem poslu prepoznali dober poslovni model in dodano vrednost za podjetje ter za širšo družbo, zaradi česar so ga skladno s svojo kreditno politiko podprli, je potrdil tudi predsednik uprave NKBM Aleš Hauc.

Ob tem je dodal, da so v banki v zadnjem letu nadgradili poslovanje z gospodarskimi družbami tudi z aktivnejšim skrbniškim pristopom in tesnejšim odnosom s strankami. Samo v prvih dveh mesecih letošnjega leta so v banki obravnavali več kot 1300 kreditnih poslov za gospodarstvo ter ob številnih reprogramih odobrili več kot 150 novih poslov.

V skupini Impol in NKBM, ki sodelujeta že vrsto let, so ob sklenitvi posla še poudarili, da sta zdrav bančni sistem in zdravo gospodarstvo pomembna in medsebojno povezana cilja. Zato morajo imeti oboji, bančniki in gospodarstveniki, zmožnost prevzemanja odgovornosti in voljo ter znanje uresničevati podjetniške potenciale.