Želja ministrstva po besedah Gantarja je, da se zadeva reši čim prej, a opozarja, da pri presojanju zadeve ni mogoče prehitevati. "Gradiva je namreč veliko. Treba ga je predelati in izvesti vse tako, kot mora biti. Če bo namreč karkoli narobe, lahko pričakujemo tudi kakšno tožbo," opozarja.

Izkušnja ministrstva iz časa, ko je opravljajo nadzor v Lekarni Ljubljana, ki je ustanovitelj LL Grosista, je po besedah ministra namreč bila, da je treba paziti na vsako zapisano besedo. Prav tako si ne želi, da bi bilo kaj narobe zaradi samega postopka. "Želel bi si pošteno odločitev, ne glede na to, kakšna bo," dodaja.

Javna agencija za zdravila in medicinske pripomočke je namreč LL Grosistu 15. marca prepovedala promet z zdravili zaradi neizpolnjevanja pogojev za opravljanje prometa na debelo, ki jih zakonodaja določa na področju obveznosti javnih storitev pri preskrbi prebivalstva z zdravili. V skladu z odločbo agencije omenjeni veletrgovec od 15. marca ne sme opravljati nakupa, shranjevanja, prodaje, vnosa, iznosa ter izvoza zdravil, ki jih tega dne ni imel v lastnih zalogah. Obstoječe zaloge pa lahko odproda do 15. aprila.

LL Grosist se je na odločitev pritožil na ministrstvo za zdravje kot drugostopenjski organ, ki mora zdaj odločiti o pritožbi. Podali pa so tudi kazensko ovadbo zoper odgovorne na javni agenciji.