Pobudniki za obravnavo problematike so bili na sindikalni strani, tudi na delodajalski strani so se pripravili na kakovostno obravnavo, je dejal. Po njegovih besedah so prišli kompetentni sogovorniki in strokovnjaki z obravnavanega področja.

Tudi v Sindikatu lesarstva Slovenije so izrazili razočaranje nad ravnanjem vladnih predstavnikov, ki se niso udeležili obravnave te točke. "Moti nas odnos države in dozdajšnjih vlad do te panoge. Les je surovina, ki jo imamo doma in ki jo lahko s pridom uporabljamo," je spomnil predsednik sindikata Lojze Raško. "Posledice takšnega zapostavljanja panoge so, da tovarne umirajo ena za drugo. Najdražji delavec je delavec na zavodu," je dodal.

Pripravljeni akcijski program kot "okostje" sicer pozdravljajo, problematična pa je njegova izvedba, meni. "Če ne bodo določeni roki in preverjanja, kaj se dogaja, iz tega ne bo nič," je ocenil.

"Če bi bile pripombe iz delodajalskih vrst na izobraženost ljudi v lesni panogi utemeljene, jim v Avstriji ne bi na stežaj odprli vrat," je dejal. Pač pa je po njegovih besedah problem v tem, da tistega, kar imamo, ne znamo dovolj dobro prodati. V lesni panogi je torej problem management, je dejal.

Na naslednji seji sveta prihodnji petek bodo obravnavali predlog nacionalnega reformnega programa, na sejo pa bodo povabili tudi predsednico vlade Alenko Bratušek. Na današnji seji so se dogovorili še, da mora ESS še pred obravnavo na pristojnem parlamentarnem odboru obravnavati tudi predlog novele insolvenčnega zakona, ki ga je vlada v četrtek pripravila za obravnavo v DZ.