Predstavitveni dokument oziroma tako imenovan teaser bo Citigroup Global Markets Limited, ki vodi prodajne postopke, potencialnim investitorjem poslal na njihovo zahtevo. Potencialni vlagatelji imajo za oddajo izjave o interesu čas do 23. aprila.

Tržna kapitalizacija Telekoma Slovenije znaša okoli 880 milijonov evrov, ob upoštevanju trenutnih cen pa bi država za svoj 62,5-odstotni delež iztržila okoli 550 milijonov evrov oziroma skoraj trikrat več, kot si je obetala z uvedbo nepremičninskega davka.

Nemški poslovni dnevnik Handelsblatt je pred časom poročal, da se za nakup Telekoma Slovenije zanima nemški telekom, in da naj bi bil zanj pripravljen odšteti 700 milijonov evrov. Trenutna tržna kapitalizacija Telekoma na Ljubljanski borzi znaša 876 milijonov evrov. Med potencialnimi interesenti so se v preteklosti omenjali tudi ruska Sistema Holding in Gazprom Telekom, turški Türk Telekom in nordijski Telenor.

V Telekomu so danes za STA povedali, da je zanje "dober tisti lastnik, ki bo vlagal v nadaljnji razvoj družbe, ki bo zagotavljal delovna mesta in ki bo znal izkoristiti znanje, izkušnje in potencial, ki ga imajo naši zaposleni, za nadaljnjo krepitev tržnega položaja družbe v vseh segmentih poslovanja".