Kazenska ovadba, ki jo je vodja tožilstva v Novi Gorici Branka Oven za Primorske novice potrdila, osumljena obtožuje storitve kaznivega dejanja zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Zaposleni so v ovadbi zapisali, naj bi osumljena sprejela sklep o odprodaji prostorov v lasti Hita, poslovnega prostora na osrednjem novogoriškem Bevkovem trgu, kjer trenutno še posluje turistična agencija Hit Tours. Ponudbe naj bi se po navedbi delavcev Hita že zbirale, kupec pa naj bi bil znan vnaprej - to je družba INCLUB, ki opravlja igralniško dejavnost v bližnjem Casino Princes. Predvidena cena poslovnih prostorov naj bi bila le simbolnih 160.000 evrov.

V današnji izjavi je Piciga zavrnil obtožbe iz kazenske ovadbe. Potrdil je sicer selitev Hit Toursa, njihove poslovne prostore pa naj bi dali v najem ali prodali, vendar ne za tako ceno, kot jo navajajo v kazenski ovadbi.

"Sam sem o kazenski ovadbi seznanjen samo iz medijev, zato je ne želim komentirati. Sami postopki o prodaji ali oddaji v najem poslovnih prostorov na Bevkovem trgu so šele stekli preko naših strokovnih služb, zato je veliko vprašanje, če se bo na koncu tudi realizirala," je povedal Piciga. Sam naj bi bil bolj naklonjen oddaji poslovnih prostorov v najem, vendar ne takim najemnikom, ki se ukvarjajo z igralniško ali gostinsko dejavnostjo.

Novogoriško okrožno sodišče pa je v teh dneh ovrglo predlog za izdajo začasne odredbe, s katero bi se zdržalo izvajanje sklepov, ki so jih 13. marca sprejeli člani nadzornega sveta. Takrat so le trije od petih članov nadzornega sveta, saj sta predsednik Andrej Cetinski in član Marino Furlan sejo zapustila, sprejeli odločitev o razrešitvi dotedanje Hitove uprave in imenovanjem nove, ki jo vodi Dimitrij Piciga.

Predlog začasne uredbe je vložil odvetnik Stojan Zdolšek, ki je na novogoriško okrožno sodišče v imenu razrešenih predsednika uprave Draga Podobnika ter članov uprave Uroša Kravosa in Stojana Pliberška vložil tudi tožbo za ugotovitev ničnosti sklepa nadzornega sveta, s katerim so bili omenjeni odpoklicani, prav tako zahteva ničnost imenovanja novega predsednika uprave Picige. Na novogoriškem delovnem sodišču pa bodo ugotavljali, ali je bila odpoved pogodb članom uprave nezakonita in bi jih zato razveljavili.

Piciga odločitev sodišča pozdravlja: "Spoštovali bomo vsako odločitev sodišča. S svojo odločitvijo pa je pripomoglo k temu, da se bomo še lažje posvečali skrbi za boljše poslovanje podjetja ter sprejemanju kratkoročnih ukrepov."