Izplačila naj bi bila v višini polovice potrjenih prednostnih terjatev delavcev do zaposlenih, višina izplačil pa naj bi bila od 200 evrov ali več na posameznega delavca. Skupno je terjatve po Volfovih besedah prijavilo 320 nekdanjih zaposlenih.

Sindikalist je povedal še, da bodo zaposleni po obljubah stečajne upraviteljice v celoti poplačani do konca letošnjega leta.

Obete za tako obljubo daje tudi razpis za prodajo precejšnjega dela premične in nepremične lastnine Kraškega zidarja, ki je objavljena na Ajpesu; drugi del prodaje lastnine nekdanjega gradbinca pa naj bi bil objavljen po sodnih počitnicah.

Po Volfovih besedah je imelo nekaj nekdanjih zaposlenih tudi stroške za bivanje v Sloveniji. Tu je izpostavil predvsem delavce, ki so v mesecih po stečaju bivali v samskem domu in niso plačevali za stroške. Takih naj bi bilo do deset.

Nad Kraškim zidarjem je junija lani stekla prisilna poravnava. Ker pa so bili pogovori z bankami upnicami glede reprograma posojil, novih garancij in obratnega kapitala neuspešni, je sredi avgusta stekel stečajni postopek.

V stečaju Kraškega zidarja je bilo skupaj prijavljenih za 327,6 milijona evrov terjatev. Goriupova jih je priznala za 176,6 milijona evrov, prerekala pa za slabih 80 milijonov evrov, pri čemer je opozorila na razkorak med seštevkom priznanih in prerekanih terjatev z zneskom skupaj prijavljenih terjatev.

Potencialna stečajna masa družbe Kraški zidar je v začetku letošnjega leta znašala okoli 56 milijonov evrov. Največji del so družbine nepremičnine in nepremičnine za trg, katerih likvidacijska vrednost je znašala 39 milijonov evrov.