Nemška agencija za delo povečanje števila brezposelnih pripisuje zmanjšanju stimulativnih ukrepov na trgu delovne sile in počitnicam. Hkrati agencija ocenjuje, da je stanje na trgu delovne sile stabilno.

Po podatkih, neprilagojenih za vplive sezone, se je število brezposelnih avgusta povečalo za 31.600 na 2,946 milijona, kažejo podatki agencije.

"Podatkov ne ocenjujemo kot veliko razočaranje. V zadnjih mesecih je število brezposelnih bolj ali manj enako, kar se kaže v enaki stopnji stabilnosti," je zadnje podatke ocenil ekonomist Postbank Heinrich Bayer.

"Spremembe na trgu delovne sile za dejanskim dogajanjem v gospodarstvu zaostajajo približno šest mesecev. Če se bo nadaljevalo gospodarsko okrevanje, potem bodo njegovi učinki na trgu delovne sile vidni čez nekaj mesecev," je še dodal Bayer.

"Evrsko območje počasi okreva, krepita se tudi zaupanje potrošnikov in gospodarstvenikov, pri čemer igra vlogo tudi prilagodljiva monetarna politika Evropske centralne banke, zato naj bi se v Nemčijo vrnile investicije, kar bo prineslo tudi nova delovna mesta," je podatke o brezposelnosti komentiral ekonomist Berenberg Bank Christian Schulz.