Pogajanja se tako v vmesnem času nadaljujejo, so prek spletnih strani Ljubljanske borze sporočili iz Pivovarne Laško.

Agrokor je rok za dogovor o prestrukturiranju Mercatorjevega dolga podaljšal že v petek, in to do danes do 14. ure.

Dogovor je eden izmed pogojev za izpolnitev pogodbe o prodaji in nakupu 53-odstotnega lastniškega deleža največjega slovenskega trgovca prestrukturiranje njegovega dolga. Pogodbo je konzorcij prodajalcev Mercatorja, v katerem so Pivovarna Laško, Pivovarna Union, Radenska, NLB, NKBM, Gorenjska banka, Prvi faktor - Faktoring, Banka Koper, Hypo Alpe-Adria Bank, NFD, Banka Celje in NFD holding, z Agrokorjem podpisal 14. junija lani.

Banke upnice bi morale sprva do konca petka sporočiti, na kakšno prestrukturiranje posojil Mercatorju bi pristale. A dogovor ni bil sprejet in ga ni niti do danes. Če dogovora ne bo, se lahko Agrokor glede na sklenjeno pogodbo iz posla umakne brez plačila odškodnine.

Novo ponudbo hrvaškega koncerna za podaljšanje roka o dogovoru o prestrukturiranju Mercatorjevega dolga in s tem za veljavnost pogodbe o prodaji in nakupu 53 odstotkov Mercatorja so danes na predlog uprave že potrdili nadzorniki Pivovarne Laško. Skupina Laško je največji posamični lastnik Mercatorja.

Nadzorni svet je na današnji seji soglašal tudi, da uprava nadaljuje aktivnosti za izvedbo transakcije in nadzornike sproti obvešča o dogajanju oziroma nemudoma predlaga sklic nujne seje.

Nadzorni svet je zahteval še, da uprava intenzivira tudi aktivnosti za sklenitev reprograma finančnih obveznosti skupine Laško. Za ciljni rok so poslovodstvu zastavili 45 dni.