Ob tem ko bi se danes iztekel devetdnevni rok, ki so ga imeli na voljo morebitni interesenti za nakup Adriine letalske šole in nekaterih nepremičnin, so v družbi sprejeli odločitev, da podaljšajo rok za oddajo ponudb za nakup premoženja.

Zavezujoče pisne ponudbe tako lahko ponudniki pošljejo do vključno 30. avgusta, je razvidno iz podaljšanega poziva, ki je objavljen na spletni strani podjetja med sporočili za medije.

Adria Airways na ta način išče kupce za hangar za vzdrževanje letal, letališko ploščad, delavnice, pisarniški objekt, letalsko šolo in simulator letenja. Osnovno merilo za izbor kupca bo ponujena kupnina, nakup pa bo potekal po načelu videno-kupljeno. Adria si ob tem pridružuje pravico, da pogodbe ne sklene z nobenih ponudnikom.

Natančneje so predmet prodaje hangar za vzdrževanje letal s skupno površino 2357 kvadratnih metrov, letališka ploščad na površini 2773 kvadratnih metrov, ki je trenutno predmet parcelacije, in delavnice v površini 1668 kvadratnih metrov. Poleg tega Adria prodaja pisarniški objekt z neto površino 1132 kvadratnih metrov, 100-odstotni poslovni delež v družbi Adria Airways letalska šola in simulator letenja - Flight Navigation and Procedure Trainer II Multi Crew Cooperation.

Način prodaje premoženja, s katerim nacionalni letalski prevoznik rešuje svoje likvidnostne težave, je sicer v minulih dneh že dvignil nekaj prahu. Adria je namreč vabilo za oddajo ponudb objavila 10. julija in morebitnim interesentom za pripravo ponudbe dala na voljo le devet dni časa. Poleg tega je vabilo objavila le na svoji spletni strani med sporočili za medije, nakup pa bo potekal po načelu videno-kupljeno.