Nadzorni svet je po besedah predsednika Darka Tisaja obravnaval poročilo revizorske hiše o poslovnih odločitvah nekdanje Pekove uprave, ki ga je odvetniška pisarna Tomaža Čada dopolnila z manjkajočo dokumentacijo. Predsednik nadzornega sveta Darko Tisaj je povedal, da so sprejeli dva sklepa: prvič, poročilo bodo na podlagi pooblastil predali okrožnemu državnemu tožilcu v Kranju, pri čemer se sklicujejo na določila zakona o kazenskem postopku in na zakon o gospodarskih družbah. In drugič, nadzorni svet je pooblastil sedanjo upravo Peka, da na podlagi končnega poročila skupaj s pravno službo preveri možnost vložitve odškodninske tožbe proti upravi družbe.

Iz tega je mogoče sklepati, da so bile ugotovitve revizorjev hiše KPMG pravilne. Ta hiša je, kot smo že poročali, namreč ugotovila nepreglednost dveletnega poslovanja Lovšetove uprave. Nekdanji predsednik uprave Tomaž Lovše je vodenje Peka prevzel leta 1998 in ga po dveh letih z odstopno izjavo predal svojim naslednikom z dvema milijardama tolarjev izgube, čeprav je Peko prek Slovenske razvojne družbe za finančno sanacijo v tem času dobil slabi 2 milijardi tolarjev državnih obveznic. Revizorji so ugotovili zavajanje nadzornikov in lastnikov Peka z napačnimi podatki o poslovanju družbe, ki naj bi bila septembra leta 2000, ko je Lovše odstopil, povsem nelikvidna in kapitalsko neustrezna, sredstva pa naj bi se z unovčevanjem državnih obveznic nenamensko trošila.

Dodatno so zbudile pozornost revizorjev nesprejemljive družinske vezi med Lovšetovim odvetnikom Čadom v podjetju F.I.I.N. in njegovo ženo Barbaro Kurner Čad , ki je bila v času Lovšetove uprave predsednica nadzornega sveta Peka in članica uprave Srda, ta pa je bil, kot je znano, večinski lastnik Peka. SRD je takrat vodil Bogdan Topič , ki naj bi skupaj s takratnim gospodarskim ministrom Metodom Dragonjo vedel za sorodstveno povezavo v Peku, po kateri je en družinski član nadziral družbo, drugi pa zanjo opravljal zelo drage odvetniške storitve.