Čeprav je podjetje Alp hotel, ki je imelo v lasti istoimenski hotel v Bovcu, včeraj zaključilo v stečaju, je hotel pred dnevi ponovno odprl svoja vrata. Zaradi okvare kabin-ske žičnice na smučišču Kanin je bil hotel pretežni del zimske sezone zaprt. Alp hotel je od Hypo Leasinga v najem vzelo podjetje Hoteli Bovec, ki ga je nedavno ustano-vilo slovenskobistriško podjetje Kontinuum. To se ukvarja z davčnim svetovanjem in računovodskimi storitvami.

Tako kot več hotelov v Rogaški Slatini in hotel Diana v Murski Soboti so pred nekaj meseci v Hypo Leasingu podjetniku Jožefu Pipenbaherju zaradi nezmožnosti rednega servisiranja posojil zaplenili tudi Alp hotel. Medtem ko so v Hypu upravljanje hotela v Rogaški Slatini zaupali ugledni angleški družbi Hamilton Hotel Partners, ki upravlja hotele po svetu, je hotel Diana v najem vzela tamkajšnja direktorica Olga Belec.

Direktorica in lastnica Kontinuuma Renata Doberšek je pojasnila, da so poznali delovanje hotela v vseh sezonah, še preden so ga vzeli v najem. Za nekdanjega lastnika so namreč v preteklosti opravljali računovodske storitve. »Ker je hotel lociran v središču Bovca, bi nastajala velika poslovna škoda, če bi ostal še naprej zaprt,« je motive za najem hotela utemeljila Doberškova. Alp hotel sicer v Hypu prodajajo.

Pri trženju hotelskih zmogljivosti se v Hotelih Bovec nameravajo osredotočiti predvsem na privabljanje slovenskih gostov, večjo pozornost pa nameravajo nameniti tudi pestri gostinski ponudbi. Kot pomembno prednost hotela Doberškova ocenjuje izjemno lokacijo poletne terase. Večjih zaslužkov ne načrtuje, prepričana pa je, da bodo s poslovanjem lahko pokrivali vse stroške.

Bankrotirano podjetje Alp hotel je lani doseglo slabih 800.000 evrov prihodkov od prodaje oziroma malenkost več kot leta 2011. Pri tem je izguba leta 2012 znašala dobrih 165.000 evrov, kar je bilo skoraj 70 odstotkov manj kot leta 2011. Konec lanskega leta je vsota finančnih obveznosti znašala 3,4 milijona evrov, dobaviteljem pa je Alp hotel dolgoval še 370.000 evrov.