Na javni natečaj za direktorja mestnega stanovanjskega sklada so se prijavili trije kandidati, od katerih se je razgovora na današnji seji udeležil samo en kandidat. Od ostalih dveh kandidatov se je eden opravičil, drugi pa je odstopil od kandidature, je zapisano v sporočilu za javnost.

Novega direktorja sklad sicer potrebuje potem, ko je nekdanja direktorica Jožka Hegler z oktobrom postala direktorica mestne uprave MOL. Kot vršilka dolžnosti direktorice sklad sicer od takrat vodi Julka Gorenc.

Nadzorni svet je danes sicer podal tudi pozitivno mnenje k predlogoma finančnega načrta Javnega stanovanjskega sklada MOL za leti 2013 in 2014. Za leto 2013 načrtujejo prejemke v skupni višini 14,6 milijona evrov, kar je 22,2 odstotka manj, kot je bilo načrtovano za leto 2012. Skupni izdatki so načrtovani v višini 14,9 milijona evrov, kar je za 318.000 evrov več od načrtovanih prejemkov, saj je planirano, da se bo v letu 2013 porabil presežek iz leta 2012, ki predstavlja neporabljeni del unovčene bančne garancije za izvedbo del v garancijski dobi v soseski Cesta v Gorice, je še navedeno v sporočilu za javnost. Za leto 2014 so načrtovani skupni prejemki v višini 14,56 milijona evrov, skupni izdatki pa v enaki višini kot prejemki.

Nadzorniki so med drugim podali predhodno soglasje tudi k izvedbi postopka javnega zbiranja ponudb za prodajo oz. oddajo treh lokalov na Zadobrovški cesti 10. Pogoji prodaje oz. oddaje z izhodiščno ceno ter pogoji za udeležbo bodo objavljeni dne 30. novembra na spletnih straneh in v uradnem listu.