Da bodo plače nakazane v sredo, so se dogovorili na današnjem sestanku z vodstvom podjetja, je povedal Skvarča. Stavko, ki so jo začeli danes, bodo nadaljevali tudi v torek, je napovedal sindikalist, ki osebno verjame, da jim bo podjetje tokrat plače izplačalo.

Podjetje delavcem dolguje plače za avgust in september, v petek pričakujejo tudi plače za oktober. Če do petka ne bodo dobili izplačanih zadnjih treh plač, bodo vložili predlog za stečaj podjetja.

Družba pričakuje denar Ranka Mimovića, ki je v sistem CPL prek svoje družbe Patera vstopil tik pred koncem lanskega leta. Takrat so menedžerji CPL Pateri prodali svoje deleže v podjetju CPL Naložbe, prek katerega so obvladovali družbo pooblaščenko, s tem pa tudi veliko večino delnic CPL.

Trije družbeniki podjetja CPL Naložbe, ki imajo v lasti skupaj 49,5 odstotka delnic, so se prejšnji teden dogovorili o prodaji svojih poslovnih deležev družbi Patera. Ta naj bi za njihove deleže v podjetju CPL Naložbe odštel skupaj 3,5 milijona evrov in takoj zatem dokapitaliziral CPL v višini 15 milijonov evrov.