Zavarovalnica Triglav je že imetnica 9752 delnic ciljne družbe, kar predstavlja 30,14 odstotka glasovalnih pravic v družbi. Z Gorenjsko banko, ki je imetnica 8421 delnic družbe Skupne pokojninske družbe in ima 26,03 odstotka glasovalnih pravic v družbi, je v sredo sklenila dogovor, da bo le-ta pod določenimi pogoji sprejela javno ponudbo Zavarovalnice Triglav za prevzem vseh delnic Skupne pokojninske družbe.

"Zavarovalnica Triglav je v veljavni strategiji določila, da bo posebno pozornost namenjala tudi razvoju pokojninskih zavarovanj. Glede na demografske trende pričakujemo, da se bodo potrebe prebivalstva po zagotavljanju varnejšega tretjega življenjskega obdobja povečevale, posledično se bo krepil pomen pokojninskih zavarovanj tako v Sloveniji kot tudi širše," je prepričan predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar.

Za pridobitev večinskega deleža v kapitalu ciljne družbe je Zavarovalnica Triglav že pridobila dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor. Prav tako je o prevzemni nameri obvestila Agencijo za trg vrednostnih papirjev, Javno agencijo RS za varstvo konkurence, upravo Skupne pokojninske družbe, predstavnike delavcev oz. delavce Skupne pokojninske družbe in predstavnike delavcev oz. delavce Zavarovalnice Triglav.

Skladno z veljavno zakonodajo mora biti prevzemna ponudba za odkup vseh delnic ciljne družbe, katerih imetnik ni prevzemnik, objavljena najpozneje v 30 dneh, in ne prej kot v 10 dneh po objavi te prevzemne namere. Aktivnosti v zvezo s prevzemno ponudbo vodi Ilirika.