Kot so pojasnili, je Gorenjska banka prejela odločbo, s katero je Banka Slovenije Andreju Andoljšku izdala dovoljenje za opravljanje funkcije člana uprave Gorenjske banke. Glede na že sprejeti sklep nadzornega sveta o imenovanju za predsednika uprave je tako Andoljšek ponovno prevzel funkcijo predsednika uprave banke za petletno mandatno obdobje.

Z imenovanjem Andoljška za predsednika uprave je sedanja predsednica uprave Mojca Osolnik Videmšek podala odstopno izjavo s funkcije predsednice uprave Gorenjske banke in prevzela naloge članice uprave banke. S tem se formalno pravna konsolidacija uprave Gorenjske banke zaključuje in ta odslej deluje v tričlanski sestavi.

Osolnik Videmškova je položaj predsednice uprave prevzela 5. maja. Že takrat je bilo rečeno, da bo na tem položaju le, dokler nekdanji nadomestni član uprave Andoljšek ne dobi dovoljenja Banke Slovenije za predsednika uprave, za kar ga je nadzorni svet imenoval 10. aprila.

Menjave na vrhu Gorenjske banke so nastopile po odstopu Gorazda Trčka z mesta predsednika uprave. Ta je konec januarja nadzornikom sporočil, da odhaja v pokoj. Konec lanskega leta se je po neuradnih informacijah znašel v kriminalistični preiskavi, ki naj bi se nanašala na domnevno sporno bančno financiranje Merfina.

Gorenjski banki, ki je minulo leto končala s čisto izgubo v višini 115,6 milijona evrov, je Banka Slovenije podaljšala čas za dokončno izvedbo ukrepov za okrepitev kapitalskega položaja do 31. decembra. Njen večji lastnik je Sava, ki zagotavlja, da "išče rešitve za implementacijo strategije konsolidacije naložb v bančnem sektorju".