Sklep o prenehanju družbe in začetku postopka za svojo likvidacijo sta na skupščini 24. decembra sprejela direktorica Svilanita Mojca Šubic in direktor financ Sašo Pušnik, je razvidno iz objave na spletnih straneh Ajpesa. Za pojasnila danes nista bila dosegljiva.

Svilanit po podatkih časnika Dnevnik proizvodnjo tekstilnih izdelkov seli v Turčijo, in sicer iz ekonomskih razlogov.

V Kamniku bo ostala le minimalna proizvodnja, poleg nje pa oddelki razvoja, oblikovanja in trženja ter Svilanitova trgovina. Nadaljevali bodo tudi (vele)prodajo izdelkov pod uveljavljeno blagovno znamko. Za kupce se bo spremenilo le to, da brisače, posteljnina, preproge... ne bodo več izdelani izpod rok delavcev iz Kamnika, temveč Turčije, je v soboto poročal časnik.

Svilanit je podjetje s 75-letno tradicijo, ki je bilo z 800 zaposlenimi med vodilnimi tekstilnimi podjetji v bivši Jugoslaviji. Še leta 2008 je zaposlovalo 480 ljudi, a se v obdobju krize znašlo v težkih situaciji in takrat sta ga odkupila Šubičeva in Pušnik. Aprila 2009 je sledila prostovoljna likvidacija, ki je bila junija 2010 prekinjena, v skupini Svilanit pa je ostalo 180 zaposlenih.