Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Šefinja luknjaste prenove Dursovega informacijskega sistema napredovala

Ljubljana -  Čeprav je 21-milijonska prenova informacijskega sistema na Davčni upravi RS (Durs) začasno ustavljena, v njegovem delovanju pa je prišlo do hudih nepravilnosti, je vodja projekta Ada Klemenak postala nova direktorica Posebnega davčnega urada.

Ada Klemenak (desno), namestnica zdaj že bivše generalne direktorice Dursa Mojce Šircelj (levo), se je vrnila na Durs.Matej Povše/dokumentacija Dnevnika

Na Dursu so včeraj potrdili, da je Klemenakova, ki je bila desna roka generalne direktorice Dursa Mojce Šircelj in je septembra skupaj z njo odstopila, s 1. novembrom prevzela vodenje urada. Tam bo po novem odgovorna za davčni nadzor nad bankami, zavarovalnicami, igralnicami, investicijskimi in pokojninskimi družbami pa tudi nad gospodarskimi družbami, katerih skupni prihodki presegajo 50 milijonov evrov. Čeprav se Klemenakova z delom na omenjenem projektu ni ravno proslavila, na Dursu trdijo, da je šlo za premišljeno odločitev, ki bo predvsem uradu in njegovim zavezancem prinesla nov zagon in še večjo učinkovitost.

Med zaposlenimi na Dursu pa odmevajo tudi nekatere druge kadrovske spremembe, ki jih je uvedel novi vršilec dolžnosti generalnega direktorja Tomaž Perše. Spomnimo, 37-letni Perše je v prvi vladi Janeza Janše vodil kabinet ministra za finance, na Dursu pa ga je zaposlila njegova predhodnica Šircljeva, sicer pa je med davčnimi strokovnjaki neznanka. Za vodjo svoje službe je Perše imenoval Petra Gruma, ki naj bi hkrati dobil tudi nadzor nad celotnim novim informacijskim sistemom, a prejeli smo opozorilo, da Grum ne izpolnjuje minimalnih pogojev glede zahtevane delovne dobe. Kot pojasnjujejo na Dursu, mu jih niti ni bilo treba. Perše ga je namreč le začasno premestil na položaj, najdlje do sredine marca prihodnjega leta. V tem primeru pa zakon o javnih uslužbencih ne zahteva izpolnjevanje pogoja o delovni dobi.

Na Dursu medtem niso odgovorili na vprašanje, če in kako je na Grumovo imenovanje vplivalo to, da je na Generalnem davčnem uradu (GDU) zaposlena njegova mama. Navedli so, da se je na Davčnem uradu Ljubljana zaposlil po končanem šolanju leta 2006, leto zatem pa so ga povabili na GDU »za prevzem najzahtevnejših nalog iz področja sodelovanja in oblikovanja sistemskih rešitev, metodologij in delovnih postopkov za izvajanje davčnih in drugih predpisov«. Leta 2009 je bil premeščen v službo generalnega direktorja Dursa in bil vključen v že omenjeni projekt prenove informacijskega sistema. Od oktobra lani pa je opravljal vlogo vodje sektorja za davčne finance na upravi za davčno računovodstvo in finance.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Španska vlada sprejema varčevalni proračun Svet

Španska vlada sprejema varčevalni proračun

Vlada v Španiji, ki jo pestijo hude finančne in gospodarske težave, bo danes predvidoma sprejela varčevalno naravnani proračun za leto 2013. Ta bi lahko bil tudi znanilec tega, ali bo država zaprosila za celoten paket mednarodne finančne pomoči. Več »

Brahimi prevzema položaj posebnega odposlanca za Sirijo Svet

Brahimi prevzema položaj posebnega odposlanca za Sirijo

Alžirski diplomat Lakhdar Brahimi danes uradno prevzema položaj posebnega odposlanca Združenih narodov in Arabske lige za Sirijo. Položaj prevzema od Kofija Annana, ki zaradi neusklajenosti velesil glede reševanja krize ni želel podaljšanja mandata. Več »

Kabulu šestnajst milijard dolarjev in ameriško posebno zavezništvo Svet

Kabulu šestnajst milijard dolarjev in ameriško posebno zavezništvo

Hillary Clinton, ameriška državna sekretarka, je v soboto Afganistan razglasila za ameriškega zaveznika s posebnim statusom. V klubu teh priviligiranih, a med seboj zelo različnih zaveznikov zunaj severnoatlantske zveze Nato je skupnost petnajstih držav. Med njimi so Izrael, Japonska, Pakistan ter... Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 27.02.2015, 12:59
GRVG 5,14 -0,58%
IEKG 1,10 4,76%
KRKG 61,00 3,37%
LKPG 23,75 2,15%
MELR 72,51 0,01%
PETG 278,30 -0,61%
POSR 16,00 -1,84%
TLSG 144,30 -0,48%
ZVTG 26,80 3,08%