Cene za lete v okviru poslovnega programa se bodo začele pri 69,99 evra. Po navedbah Ryanaira okoli četrtina njihovih potnikov potuje zaradi posla, nova storitev pa naj bi poslovnim potnikom potovanje še olajšala.

Ryanair v zadnjih mesecih pomembneje spreminja svojo ponudbo. Med drugim je predstavil novo spletno stran in aplikacijo za prenosne naprave, dovolil je vnos drugega kosa ročne prtljage na krov in uvedel novo storitev za družine.

S storitvijo za poslovne potnike pa želi družba zarezati še v velike zaslužke, ki jih na njihov račun trenutno ustvarjajo predvsem uglednejše letalske družbe.

Sicer pa je irsko podjetje danes potrdilo tudi, da bo podalo prevzemno ponudbo za ciprskega nacionalnega letalskega prevoznika Cyprus Airlines. Rok za oddajo ponudb se izteče v petek.

"S ciprsko vlado in predstavniki družbe smo imeli prejšnji teden zelo pozitiven sestanek," je pojasnil direktor marketinga Kenny Jacobs. Kot je še dodal, je nasprotna stran zelo zainteresirana za prevzemno ponudbo s strani irskega nizkocenovnika.