Do konca tedna čas za vezane knjige računov

Zavlačevanje pred stečajem Seawaya Yachtsa

Zaposleni v družbi Seaway Yachts, ki že tri mesece niso prejeli plač, so se odločili končati agonijo in so na sodišče vložili predlog za stečaj. To smo v Dnevniku napovedali pred dnevi. S potezo devetih delavcev in perečim likvidnostnim stanjem se je včeraj seznanil tudi nadzorni svet Seawaya Yachtsa, ki ga vodi Zoran Bošković. Obravnaval je tudi sume nezakonitega poslovanja v preteklih letih. Tako so nadzorniki upravi družbe pod vodstvom Bogdana Topiča kljub skorajšnjemu stečaju naložili, naj sproži vse potrebne pravne postopke.

Menjava vodstva Varisa

Družba Varis iz Lendave, ki se ukvarja z izdelavo gotovih kopalnic, ima novega direktorja. Namesto Štefana Sobočana je vodenje družbe, ki po zadnjih dostopnih podatkih zaposluje več kot 140 ljudi, prevzela Sabina Sobočan. Oba sta največja delničarja Varisa, skupaj pa obvladujeta 40 odstotkov lastništva.

Lukančičeva dokončno izgubila Aha Emmi

Za Družbo za upravljanje terjatev bank (DUTB) in druge banke upnice očitno ni več ovir za prevzem lastniškega nadzora nad družbo Aha Emmi. Sodišče je namreč zavrnilo pritožbo zoper sklep o potrditvi prisilne poravnave, na podlagi katerega bo prišlo do razlastitve obstoječega lastnika Aha Skupine. Sklepu so ugovarjali tako Aha Skupina kot njena lastnika Mojca Lukančič in Nigel Peter Buxton, vendar je sodišče njihove pritožbe zavrnilo oziroma zavrglo.

Slaba prodaja barbik odnesla šefa Mattela

Bryan Stockton ni več glavni izvršni direktor družbe Mattel, največjega proizvajalca igrač na svetu. Po natanko treh letih ga je stal položaj izjemno slab promet v božičnem času. Mattel, ki med drugim izdeluje lutke barbie in igrače Fisher-Price, je namreč doživel šestodstotni padec obsega prodaje v tem za igračarsko industrijo najdonosnejšem obdobju. Namesto Stocktona bo Mattel začasno vodil član upravnega odbora Christopher Sinclair.

Pripravila Tomaž Modic in STA