Kamniška Eta bo Musarju & Co. izplačala 767.000 evrov

Akrapovič edini lastnik svoje družbe

Igor Akrapovič (na fotografiji) je znova edini lastnik družbe Akrapovič. Prek svoje krovne družbe Akrapovič Skupina je konec lanskega decembra izplačal vse preostale male delničarje tega uspešnega proizvajalca izpušnih sistemov.

V Velenju pomagajo še RGP

V Premogovniku Velenje so se pred novim letom odločili za dokapitalizacijo še ene hčerinske družbe. Potem ko so bili prisiljeni pred finančnim zlomom reševati invalidsko družbo HTZ, so zdaj dobra dva milijona evrov vložili še v gradbeno družbo RGP. Ta je v letu 2013 z okoli 122 zaposlenimi ustvarila 22,5 milijona evrov prihodkov in minimalni dobiček. V njen osnovni kapital so pretvorili posojila in terjatve.

AJM do svežih sredstev

Družina Ajlec iz Maribora je decembra izvedla dokapitalizacijo podjetja AJM okna-vrata-senčila. Pet družbenikov je v osnovni kapital vložilo za kar pol milijona evrov svežih denarnih sredstev. Kako je podjetje AJM poslovalo v pravkar končanem letu, ni znano, je bilo pa leto 2013 eno najslabših v zgodovini. Njegovi prihodki so padli za 15 odstotkov, na 21,7 milijona evrov, ob tem pa je ustvarilo več kot štiri milijone evrov izgube.

Miklavčič od Polaniča kupilnepremičninsko podjetje

V murskosoboški družbi SGP Pomgrad Stanka Polaniča so se odločili za odprodajo 50-odstotnega deleža v podjetju Urbani center, ki je bilo ustanovljeno za izvedbo projekta poslovno-trgovskega centra na območju BTC v Ljubljani. Kupilo ga je podjetje MM SVTK, ki ga obvladuje Blaž Miklavčič, prvi mož gradbene družbe GH Holding. Urbani center je imel konec leta 2013 za dobrih devet milijonov evrov premoženja.

Rast beograjskega letališča

Na osrednjem beograjskem mednarodnem letališču Nikole Tesle so leta 2014 našteli več kot 4,6 milijona potnikov, kar je 32 odstotkov več kot v letu prej. Pri tovornem prometu so dosegli 24-odstotno rast, je poročala APA.

Pripravil Tomaž Modic in STA