Kemofarmacija pet milijonov evrov za dividende

Eko sklad z novimi nadzorniki

V Eko skladu, kjer za okoljske naložbe razdelijo okoli 50 milijonov evrov posojil na leto, je v drugi polovici januarja prišlo do zamenjave več članov nadzornega sveta. Namesto Boštjana Petelinca in Bojana Suvorova sta bila imenovana Leon Behin in Tanja Bolte.

Križaj k Ročniku v Kograd Igem

Koroško gradbeno podjetje Kograd Igem, ki ga obvladuje velenjski poslovnež Tomaž Ročnik, je pred dnevi dobilo novega prokurista. Na ta položaj je bil imenovan Mitja Križaj, nekdanji direktor družbe Hypo Leasing. Kograd Igem je v začetku leta na predlog NLB in DUTB končal v postopku prisilne poravnave.

Avstrijci zamenjali direktorico Bolhe

V avstrijskem podjetju Styria, kjer so lani ugasnili projekt brezplačnega časopisa Žurnal, so se odločili za menjavo direktorja podjetja Bolha, ki upravlja največje spletno nakupovalno središče pri nas. Dosedanja direktorica Saša Praprotnik se je po slabih petih letih poslovila, namesto nje sta vodenje Bolhe, ki že vrsto let posluje z izgubo, prevzela Michael Berger iz Avstrije in Goran Rubčić iz Hrvaške.

Novi direktor slovenske Coca-Cole

Podjetje Coca-Cola HBC Slovenija, ekskluzivni distributer pijač Coca-Cola v Sloveniji, ima novega direktorja. Namesto Uroša Kanduča se je na njegov vrh zavihtel Jure Zrilić, dosedanji komercialni direktor. Podjetje je v letu 2013 s 138 zaposlenimi ustvarilo 26,4 milijona evrov prihodkov od prodaje in okoli četrt milijona evrov čistega dobička.

Iz Agrokorja za nadzornika v Kompasu

V ljubljanskem turističnem podjetju Kompas, ki ga posredno obvladuje hrvaški Agrokor, je pred dnevi prišlo do zamenjave člana nadzornega sveta. Na skupščini so predčasno odpoklicali Ivana Gadžo in namesto njega za nadzornika imenovali Hrvoja Balenta, izvršnega podpredsednika za centralno nabavo in storitve v Agrokorju. Kompas je v letu 2013 ustvaril le še okoli 69 milijonov evrov prihodkov in 650.000 evrov izgube.