Ivanc in Čoroli v upravo Triglava

Nadzorni svet Triglava je včeraj za nova člana uprave, kot smo napovedali, imenoval dosedanja izvršna direktorja Uroša Ivanca in Tadeja Čorolija. Nadzorniki so se hkrati seznanili tudi s poslovanjem v prvem letošnjem četrtletju, ki ga je skupina Zavarovalnica Triglav zaključila z enoodstotnim padcem premij, medtem ko se je čisti dobiček zvišal za 12 odstotkov na 25,6 milijona evrov.

Zadružniki na skupščino s svojim predlogom

Delničarji Perutnine Ptuj bodo na današnji skupščini odločali o predčasni razrešitvi nadzornikov in povečanju števila predstavnikov kapitala v nadzornem svetu s treh na šest. Kot smo poročali, bo imela odločilni glas Perutninska zadruga Ptuj (PZP), ki pa naj bi na sami skupščini podala svoj nasprotni predlog, po katerem bi bila v nadzorni svet imenovana dva njihova predstavnika. Ali bodo preostali delničarji na čelu s Kapitalsko družbo, Probanko in Merkurjem to podprli, za zdaj še ni mogoče napovedati.

Zavezujoče ponudbe za Aerodrom julija

Slovenska odškodninska družba (Sod) je investitorje, ki so oddali najboljše nezavezujoče ponudbe za nakup 75,5-odstotnega deleža Aerodroma Ljubljane, povabila v drugi krog prodajnega postopka, v katerem bodo lahko opravili tudi skrbni pregled. Po neuradnih informacijah naj bi se v ožji izbor uvrstilo več kot pet investitorjev, v Sodu pa njihove zavezujoče ponudbe pričakujejo julija.

Zamenjave v upravnem odboru PDP

Slovenska odškodninska družba je z nasprotnim predlogom za novi članici upravnega odbora PDP včeraj imenovala Melito Malgaj in Leonido Klemenčič Podmiljšak, medtem ko je Borut Jamnik dobil nov mandat. V upravnem odboru PDP sta sicer še Janez Prašnikar in Metka Kandrič.

Slovenska Raiffeisen z izgubo

Slovenska Raiffeisen banka je prvo letošnje četrtletje končala z 0,7 milijona evrov izgube, medtem ko je celotna izguba v Sloveniji, ki jo je pridelala avstrijska bančna skupina, znašala milijon evrov.

144 milijonov v sklad za reševanje bank

V enotni sklad za reševanje bank, za oblikovanje katerega so članice EU medvladni sporazum podpisale v sredo, bodo prispevale vse slovenske banke. Po sedanjih ocenah se bo v njem nabralo 55 milijard evrov, kar za slovenske banke pomeni prispevek v višini okoli 144 milijonov evrov.

Prvi sklad dokapitaliziral Tab-Systems

Prvi sklad, ki ga upravlja družba tveganega kapitala RGS Kapital, je dokapitaliziral nakelsko družbo Tab-Systems, ki se ukvarja s proizvodnjo biometričnih sistemov za nadzor dostopa, identifikacije oseb in avtomatizacije stavb. Prvi sklad tako po novem obvladuje skoraj 44 odstotkov Tab-Systems, direktor družbe Tomaž Bergant pa nekaj več kot 40 odstotkov.

Pripravila: Matjaž Polanič in STA