Janković na NPU zaradi prodaje delnic Mercatorja

Zoran Janković je včeraj potrdil, da ga je Nacionalni preiskovalni urad (NPU) povabil na zaslišanje v zvezi s prodajo delnic Mercatorja Electi v decembru 2004. Datum zaslišanja še ni dokončno določen. Postopek vodi na podlagi prijave Dursa tožilka Blanka Žgajnar. Spomnimo, da gre za 47.000 Mercatorjevih delnic, ki jih je po poročanju medijev Janković leta 2004 po ceni 171 evrov za delnico prodal Electi, ki je bila v lasti njegovih sinov.

Argo znova posluje

Horjulsko podjetje Argo, ki se je v preteklih letih ukvarjalo s proizvodnjo in prodajo polimernih cevnih sistemov za nizke in visoke gradnje, lahko zopet nemoteno posluje. S kupcem, podjetjem Huliot, je namreč podpisalo pogodbo o prenosu podjetja ter pogodbo o najemu poslovnih prostorov v Horjulu z opcijo nakupa. Huliot je s tem prevzel osnovno dejavnost podjetja Argo in 39 zaposlenih.

Rast vrednosti gradbenih del

Vrednost gradbenih del se je v prvem letošnjem četrtletju na letni ravni povzpela za dobrih 37 odstotkov, kar je delno posledica ugodnejših vremenskih razmer in okrepljenih aktivnosti, povezanih s sanacijo škode po žledolomu.

Revoz Francozom 50 milijonov evrov

Novomeški Revoz, hčerinsko podjetje francoskega proizvajalca avtomobilov Renault, bo v Francijo izplačal 50 milijonov evrov dividend. Preostanek bilančnega dobička, ki je lani dosegel skoraj 74 milijonov evrov, bo prenesen v letošnje leto.

Nezavezujoče ponudbe za Telekom do junija

Vsi zainteresirani investitorji za nakup 72,75-odstotnega deleža Telekoma Slovenije so izpolnjevali pogoje, zapisane v vabilu k oddaji izjave o interesu, in so bili povabljeni v naslednji krog prodajnega postopka. Nezavezujoče ponudbe lahko oddajo najkasneje v začetku junija.

Odeji državna pomoč

Vlada je včeraj odločila, da Odeji iz Škofje Loke dodeli državno pomoč za prestrukturiranje v obliki subvencije v višini 216.290 evrov za obdobje enega leta ter dolgoročno posojilo v višini 1,2 milijona evrov za obdobje sedmih let. S tem ji pomaga ohraniti 94 delovnih mest.

Pripravila Jan Bratanič in sta