V NKBM zavračajo očitke o krizi vodenja

Uprava NKBM, ki jo vodi Aleš Hauc, je zanikala navedbe o domnevnih nesoglasjih. Kot zatrjujejo, člani uprave konstruktivno sodelujejo in so enotni v prizadevanjih za nadaljnje uresničevanje načrta prestrukturiranja. V Dnevniku smo pred dnevi obširno poročali o težavah, ki tarejo NKBM, in sicer kriza odločanja na vseh ravneh, odhod ključnih kadrov, rast deleža slabih posojil in novi zapleti v Srbiji.

Kolosej bi odpisal 96 odstotkov dolgov

Kolosej, ki ga obvladuje Sergej Racman, v postopku prisilne poravnave predlaga upnikom, ki imajo skupno 35,4 milijona evrov terjatev, da te zmanjšajo za kar 96 odstotkov ali jih konvertirajo v kapital. V primeru stečaja se jim obeta le nekaj deset tisoč evrov.

Akton izgubil tožbo, T2 bi obnovil svojo

Potem ko so v T2 pravnomočno izgubili 129 milijonov evrov vredno tožbo zoper Telekom Slovenije, so ljubljanskemu okrožnemu sodišču predlagali obnovo postopka. V Telekomu so prepričani, da je zahteva neutemeljena. Na sodišču so medtem zavrnili tudi tožbeni zahtevek družbe Akton proti Telekomu. Gre za primer, v katerem je Akton zahteval 2,6 milijona evrov zaradi domnevnega nezakonitega zaračunavanja previsokih cen storitev zaključevanja mednarodnih klicev.

Donos na grške obveznice nad psihološko mejo

Zahtevana donosnost na grške desetletne obveznice se je včeraj na sekundarnem trgu povzpela nad psihološko pomembno mejo deset odstotkov. Vlagatelji se bojijo, da bi država izstopila iz območja evra.

Tožilstvo: Pri Rotniku utemeljen sum pranja denarja

Po tistem, ko je vrhovno sodišče razveljavilo sklep o priporu nekdanjega direktorja TEŠ Uroša Rotnika, so se na njihovo potezo odzvali na specializiranem državnem tožilstvu. Ocenjujejo, da je pri Rotniku in drugih osebah še vedno podan utemeljen sum storitve očitanih kaznivih dejanj, tudi sum o pranju denarja. Sklep je sodišče razveljavilo zato, ker preiskovalna sodnica v njem ni presodila, ali iz dokazov, ki jih je navedlo in predložilo tožilstvo, izhaja utemeljen sum o storitvi predhodnih kaznivih dejanj zlorabe položaja ali pravic.

Žalski Novem s poslom za prestižni BMW

Žalska družba Novem Car Interior Design, ki je v nemški lasti, začenja proizvodnjo lesenih in aluminijastih dekorativnih izdelkov za novo različico prestižnega avtomobilskega modela BMW 7. Naložba je vredna 5,5 milijona evrov.

DBS v dveh krogih do 4,37 milijona evrov

Deželna banka Slovenije (DBS) je v dveh krogih dokapitalizacije zbrala skupno 4,37 milijona evrov svežega kapitala, s čimer je izpolnila zahteve Banke Slovenije. Količnik temeljnega kapitala je moral doseči 9,1 odstotka.

Pripravila Tomaž Modic in sta