Nadzorniki so svojo odločitev sprejeli na podlagi predstavitve postopka prodaje in utemeljitve uprave, poročila finančnega svetovalca in pravnih mnenj, vrednotenja prodane družbe in v skladu z zavezami sporazuma o prestrukturiranju in mirovanju, ki so ga družbe skupine Laško podpisale konec lanskega aprila, so po današnji seji sporočili iz pivovarne.

Pivovarna Laško je pogodbo o prodaji svojega deleža v Radenski podpisala z v Sloveniji registrirano družbo Kofola in družbo Kofola S.A., holdingom, prek katerega družina grškega priseljenca Kostasa Samarasa obvladuje lastništvo. Prevzem bosta izpeljala Kofola in slovenska Skupina P&P, ki je v lasti družine Polič, v konzorciju, v katerem bo imela češka družba 60-odstotni, slovenska pa 40-odstotni delež.

Prodajna pogodba je bila sklenjena pod več odložnimi pogoji, ki jih podpisniki niso želeli razkriti. Kot so danes navedli v pivovarni, je bilo soglasje nadzornega sveta eno od teh, a dodali, da morajo biti za zaključek transakcije oz. prodaje družbe Radenska, ki naj bi se odvili v treh mesecih od podpisa, izpolnjeni še preostali odložni pogoji.

Člani nadzornega sveta Pivovarne Laško so se seznanili še z dosedanjim potekom postopka dokapitalizacije matične družbe, s ključnimi kazalniki kapitalske ustreznosti, stanjem plačilne sposobnosti družbe Pivovarna Laško, s poročilom o odprtih pravnih zadevah in s postopki prodaje naložb družb iz skupine. Več podrobnosti o tem niso razkrili.