Današnje skupščine se je udeležilo več kot 90 odstotkov delničarjev z glasovalno pravico, prisotni pa so bili tudi člani nadzornega sveta Premogovnika Velenje.

Nadzornemu svetu podelili razrešnico, upravi družbe pa ne

Delničarji so se na seji najprej seznanili z revidiranim letnim poročilom in revidiranim konsolidiranim letnim poročilom za leto 2013, z mnenjem revizorja, pisnim poročilom nadzornega sveta o preveritvi letnega poročila ter s prejemki uprave in nadzornega sveta v poslovnem letu 2013.

Skupščina je nadzornemu svetu družbe podelila razrešnico za poslovno leto 2013, upravi družbe pa je ni podelila.

Do odstopa je prišlo po stavki rudarjev

Za revizorja za letošnje leto pa je skupščina imenovala družbo KPMG Slovenija.

Uprava z Medvedom na čelu je odstopila v začetku marca letos. Takrat so pojasnili, da želijo s tem prispevati k normalizaciji razmer in konstruktivnemu dialogu. Medved je rudnik vodil od leta 2007, decembra 2011 pa sta se mu pridružila Malenković in Kugoničeva.

Do odstopa je prišlo po stavki rudarjev zaradi določenih neizplačil v letu 2013 in neurejenih odnosov s Holdingom Slovenske elektrarne (HSE).

Novi predsednik uprave postal Ludvig Golob

Golob bo funkcijo predsednika uprave Premogovnika Velenje nastopil v ponedeljek, 22. septembra.

Mesto predsednika uprave v Premogovniku Velenje se je sprostilo pred tednom dni, ko je odstopno izjavo zaradi osebnih razlogov podal dotedanji predsednik Ivan Pohorec.

Do imenovanje novega predsednika uprave je posle vodil član uprave Boris Štefančič, ki je v upravo Premogovnika Velenje prišel konec julija, skrbel pa naj bi za prestrukturiranje podjetja.