Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

Denarna politika na Otoku brez sprememb

London -  Odbor za monetarno politiko britanske centralne banke Bank of England se tudi na tokratnem zasedanju ni odločil za spremembe denarne politike. Ključna obrestna mera tako še naprej ostaja na rekordno nizki ravni 0,5 odstotka, nespremenjen pa ostaja tudi program nakupovanja obveznic, poročajo tuje tiskovne agencije.

(Foto: Bojan Velikonja)

Ključna obrestna mera na Otoku nespremenjena ostaja že od marca 2009. Stimulativni program, vreden 375 milijard funtov (434 milijard evrov), pa je bil nazadnje okrepljen avgusta lani.

V okviru programa mehčanja denarne politike sicer britanska centralna banka povečuje količino denarja v obtoku in skozi nakup državnih in podjetniških obveznic posredno pomaga gospodarstvu.

Po obsegu prekaša vse primerljive programe vodilnih centralnih bank v svetu, vse glasnejši pa so pomisleki o njegovi učinkovitosti. Velika Britanija je namreč po letu 2009 že na pragu tretje recesije.

Glede na zadnje uradne podatke se je britansko gospodarstvo v zadnjem četrtletju lani na četrtletni ravni skrčilo za 0,3 odstotka, če se bo britanski bruto domači proizvod skrčil tudi v tekočem četrtletju, pa se bo Otok tudi uradno znašel v novi recesiji.

Prav s tega razloga je bonitetna hiša Moody's minuli mesec znižala bonitetno oceno Velike Britanije z najvišje Aaa za eno stopnjo na Aa1. Kot so pojasnili v agenciji, se britanski državni dolg kopiči, gospodarstvo pa je tako šibko, da o pravi rasti ne bo mogoče govoriti pred letom 2016.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 27.02.2015, 12:59
GRVG 5,14 -0,58%
IEKG 1,10 4,76%
KRKG 61,00 3,37%
LKPG 23,75 2,15%
MELR 72,51 0,01%
PETG 278,30 -0,61%
POSR 16,00 -1,84%
TLSG 144,30 -0,48%
ZVTG 26,80 3,08%