Gre za tri leta staro podjetje s sedežem v San Franciscu, ki uporabnikom omogoča, da na njegovem portalu gledajo spletne prenose video igralnih podvigov drugih igralcev ter s slednjimi tudi klepetajo, poleg tega pa organizira tudi različne igričarske dogodke. Podporo za Twitch sta v svoje najnovejše igralne konzole vgradila tako Microsoft kot Sony.

Gre za enega največjih prevzemov v zgodovini Amazona. Več, natančneje 1,2 milijarde dolarjev, je leta 2009 odštel le za nakup spletne trgovine z obutvijo Zappos, vendar je takrat del kupnine poravnal z delnicami. Kupnino za Twitch bo v celoti poravnal v denarju.

Za omenjeno podjetje naj bi se po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potegoval tudi ameriški spletni velikan Google, vendar je na koncu zmagal Amazon na čelu s svojim ustanoviteljem in glavnim izvršnim direktorjem Jeffom Bezosom. Posel naj bi bil sklenjen do konca letošnjega leta.

Spletni prenosi igranja video iger so po njegovih besedah globalni fenomen in med glavnimi akterji na tem področju je prav Twitch. Ta naj bi imel kar milijon igralcev z vsega sveta, ki prenašajo svoje igranje video iger prek spleta, ter 55 milijonov obiskovalcev mesečno.

Amazon je sicer že prisoten na področju video iger. Pod svojim okriljem ima enoto Amazon Game Studios, ki jo je prav letos okrepil s prevzemom kalifornijskega studia Double Helix Games. Poleg tega je integriral spletne igre tudi v svojo letos predstavljeno napravo za predvajanje spletnih večpredstavnostnih vsebin na televizorjih Fire TV.