Spletna mesta družbe Dnevnik, d.d., uporabljajo piškotke

Nova evropska direktiva zahteva, da od vas pridobimo soglasje za namestitev piškotkov na računalnik in vam omogočimo upravljanje z njimi. Dnevnik, d.d., uporablja piškotke, ki so nujno potrebni za delovanje strani, analitične piškotke, ki nam olajšajo izboljševanje uporabniške izkušnje, ter piškotke zunanjih partnerjev, kot so oglasni piškotki, s katerimi vam ponujamo relevantne oglase.

S klikom na spodnji gumb soglašate z uporabo piškotkov.

 Strinjam se

  • Kaj so piškotki in kako delujejo »

    Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih vaš računalnik shrani ob prvem obisku spletne strani. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni vašo napravo in nastavitve, ki ste si jih izbrali.

  • Spremeni nastavitve piškotkov »

    Nastavitve piškotkov lahko kadarkoli spremenite tudi na povezavi »O piškotkih« na dnu strani.

RSS

SCT bo gradil največji most čez Savo v Beogradu

Ljubljana -  Slovensko-avstrijski konzorcij SCT, Porr Technobau und Umwelt in DSD Brueckenbau bo gradil most čez reko Savo v Beogradu, je odločilo vodstvo beograjske javne agencije za gradbena zemljišča in izgradnjo. Za SCT bo to največji posel v tujini v zadnjem desetletju, so danes sporočili iz družbe.

Predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar je ob izbiri slovensko-avstrijskega konzorcija za gradnjo mostu čez Savo izrazil zadovoljstvo. (Foto: Bojan Velikonja)

Projekt je zasnoval inženirski biro Ponting iz Maribora. Vrednost del je v tej fazi ocenjena na 145 milijonov evrov. Če ne bo nepredvidenih okoliščin, bodo most začeli graditi še letos, dela pa naj bi bila predvidoma zaključena v dveh letih.

Predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar je ob izbiri slovensko-avstrijskega konzorcija za gradnjo mostu čez Savo izrazil zadovoljstvo, saj je SCT posel pridobil kljub visoko postavljenim pogojem razpisa. SCT je v zadnjem času na trgih jugovzhodne Evrope vedno bolj dejaven, saj je poleg poslov v Srbiji pridobil več poslov tako v Bosni in Hercegovini kot tudi v Albaniji.

SCT ima v Beogradu mešano podjetje, kjer v sklopu gradbenega kompleksa z več kot 23.000 kvadratnimi metri proizvodnih hal že obratuje nova železokrivnica, v kratkem pa bo obratovala še tovarna betonskih elementov. SCT je v Srbiji pridobil tudi kvalifikacijo za izdelavo ponudbe za rekonstrukcijo mostu Gazela in za gradnjo obvoznice Beograd.

Naročnik in izvajalci bodo na srečanju v Beogradu, ki v prihodnjih dneh, uskladili še zadnje elemente pred dokončnim podpisom pogodbe. Uskladili bodo tudi terminski plan z datumom uvedbe in začetka del ter datum podpisa pogodbe, so še sporočili iz SCT.

Reproduciranje, povzemanje in citiranje vsebin je dovoljeno ob pogojih in na način, ki so navedeni tukaj.
Povezani članki
Neuradno: Pogajanja o drseči podlagi v  trojanskih predorih na mrtvi točki Novice

Neuradno: Pogajanja o drseči podlagi v trojanskih predorih na mrtvi točki

Po neuradnih informacijah so pogajanja med SCT in Darsom tik pred propadom. Čeprav so v državni družbi za avtoceste, ki jo vodi Tomislav Nemec, želeli s SCT skleniti dogovor, na podlagi katerega bi lahko SCT začel s sanacijo vozišč v začetku aprila, so nam v petek že potrdili, da so že "začeli z... Več »

Trojanski predori: Se bosta Dars in SCT sploh dogovorila za sodelovanje? Lokalno

Trojanski predori: Se bosta Dars in SCT sploh dogovorila za sodelovanje?

Minister za promet Radovan Žerjav je izpostavil možnost, da se Družba za avtoceste v RS (Dars) za izvedbo sanacije betonskih vozišč v predorih ne dogovori z izvajalcem, predvidoma z družbo SCT. Več »

Sanacija vozišč v predorih ponovno pod vprašajem Novice

Sanacija vozišč v predorih ponovno pod vprašajem

Čeprav je prometni minister Radovan Žerjav na včerajšnji novinarski konferenci napovedal, da bo sanacija premalo hrapavih betonskih vozišč v avtocestnih predorih končana še pred prvomajskimi prazniki, se je pri dogovarjanju med Darsom, DDC in SCT o kritju stroškov Več »

Komentarji

Uredništvo Dnevnik.si spodbuja razpravo uporabnikov o novinarskih prispevkih. Uporabnike poziva, naj pri izražanju mnenj upoštevajo pravila komentiranja. V prizadevanju za preprečevanje sovražnega govora na spletu, ki je po zakonu kazniv, smo se pridružili nacionalnemu projektu Spletno Oko. S klikom na gumb Spletno Oko lahko prijavite komentar, za katerega domnevate, da je sovražen. Prijavo prejmeta upravitelj portala in prijavna točka Spletno Oko, ki jo obravnava le v primeru izpolnjenih kriterijev domnevno nezakonite vsebine.

Prijavi sovražni govor

Prva kotacija Osveženo: 27.02.2015, 12:59
GRVG 5,14 -0,58%
IEKG 1,10 4,76%
KRKG 61,00 3,37%
LKPG 23,75 2,15%
MELR 72,51 0,01%
PETG 278,30 -0,61%
POSR 16,00 -1,84%
TLSG 144,30 -0,48%
ZVTG 26,80 3,08%